В Одесі суд отримав справу про розгін місцевого Євромайдану: звинувачують екс-заступника губернатора
Категорія
Події
Дата публікації

В Одесі суд отримав справу про розгін місцевого Євромайдану: звинувачують екс-заступника губернатора

В Одесі суд отримав справу про розгін місцевого Євромайдану: звинувачують екс-заступника губернатора

У Одесі слідчі обласної прокуратури завершили розслідування щодо силового розгону місцевого Євромайдану, який відбувся 19 лютого 2014 року; обвинуваченим у справі став колишній перший заступник голови Одеської ОДА Олександр Орлов.

Про це заявив прокурор Олег Жученко, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу прокуратури області.

"Слідчі облпрокуратури завершили досудове розслідування стосовно колишнього першого заступника голови Одеської обласної державної адміністрації, причетного до організації масових заворушень, організації побиття учасників мирної акції та журналістів 19 лютого 2014 року поблизу ОДА", - сказав він.

Читайте також: Луценко: прихильникам Януковича та зрадофілам не варто радіти

Обвинувальний акт щодо колишнього посадовця направлений до Приморського райсуду Одеси для розгляду по суті.

За даними слідства, підозрюваний у змові з іншими особами, організував доставку до адміністративної будівлі ОДА близько 200 так тітушок з метою залякування та придушення мирної акції протесту. Саме ці 200 чоловіків, екіпірованих у захисну амуніцію, озброєних битами, кийками та металевими прутами, і розігнали демонстрантів.

Нагадаємо, що 19 лютого 2014 року активісти одеського Євромайдану проводили на площі перед ОДА акцію "Досить стріляти!". Коли до мітингувальників вийшов тодішній голова ОДА Микола Скорик і почав виправдовувати застосування сили та зброї проти учасників столичного Євромайдану, його освистали.

Після того, як Скорик повернувся до адмінбудівлі, на площу прибули кілька автобусів, з яких вийшли ті тушки, які жорстоко побили учасників мирного пікету, в тому числі більше десятка журналістів, за повної бездіяльності присутніх на площі працівників міліції.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше у Києві суд зібрався на підготовче засідання у справі за звинуваченням екс-президента України Віктора Януковича у державній зраді.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?