В Одесі суд прийняв важливе рішення з приводу 2 травня
Категорія
Україна
Дата публікації

В Одесі суд прийняв важливе рішення з приводу 2 травня

В Одесі суд прийняв важливе рішення з приводу 2 травня
Джерело:  online.ua

Одеський окружний адміністративний суд прийняв рішення про обмеження проведення масових заходів на Думській площі 2 травня.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу суду.
29 квітня 2016 р. Одеський окружний адміністративний суд розглянув адміністративний позов виконавчого комітету Одеської міської ради.
Виконком вимагав заборонити в дні з 2 по 10 травня проведення на площі Думська в місті Одесі зборів, демонстрацій та інших мирних зібрань відповідальною особою Федорко Р.В., Громадською організацією "Одеська міська ветеранська організація "Військовий меморіал" і відповідальною особою за проведення масового заходу Стояновим П.Р.
Як зазначено в позовній заяві - в засобах масової інформації та в соціальних мережах виявлено поширення прямих закликів до насильства, порушення громадського порядку, знищення громадського майна. При цьому з повідомлень одного з організаторів акції слідує, що ця акція безпосередньо пов'язана з подіями дворічної давнини і містить заклики здійснити своєрідне повторення подій, проте вже на Думській площі в Одесі. Крім того, один з організаторів повідомив про наміри використання спецзасобів на акціях протесту.
"При розгляді справи судом враховано, що 2 травня 2016 р. правоохоронні органи будуть задіяні в м. Одесі на Куликовому полі, оскільки там проводитимуться мирні акції. Таким чином це може значно ускладнити одночасне забезпечення правопорядку в різних місцях міста Одеси", - йдеться в повідомленні.
У прес-службі суду відзначили, що розпорядженням міського голови 2 травня в місті Одесі оголошено днем ​​пам'яті загиблих в результаті трагічних подій, що сталися 2 травня 2014 року, і рекомендовано обмежити використання музики і проведення розважальних заходів. Тому заяви, подані відповідачами на проведення акцій і мітингу саме 2 травня 2016 р., свідчать про навмисне створення небезпеки для громадськості, оскільки зазначені заходи збігаються з днем ​​пам'яті загиблих в результаті трагічних подій.
Судом зазначено, що використання спеціальних засобів можливо для охорони громадського порядку і громадської безпеки, боротьби зі злочинністю, проте не є атрибутом акції протесту і може спровокувати негативні наслідки для її учасників.
"З урахуванням встановлених в судовому засіданні фактів суд дійшов висновку, що в інтересах національної безпеки, з метою забезпечення правопорядку, запобігання вчиненню злочинів, правопорушень, а також для охорони здоров'я населення, захисту прав і свобод жителів міста Одеси, адміністративний позов виконавчого комітету Одеської міської ради задовольнити частково: обмежити право на мирні збори шляхом заборони Громадській організації "Одеська міська ветеранська організація "Військовий меморіал", відповідальній особі за проведення масового заходу Стоянову П.С. і відповідальній особі за проведення масового заходу Федорко Р.В. проведення масових заходів, а також використання спецзасобів 2 травня 2016 року за адресою: м Одеса, площа Думська, 1", - йдеться в повідомленні прес-служби.
Нагадаємо, в Одесі на Куликове поле вивели підрозділи Національної гвардії України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?