В Одеській області депутати "скасували" декомунізацію
Категорія
Україна
Дата публікації

В Одеській області депутати "скасували" декомунізацію

В Одеській області депутати "скасували" декомунізацію
Джерело:  Траса Е95

Депутати Болградської районної ради Одеської області відмовилися скасувати закон, що суперечить декомунізації, яка активно проходить в Україні.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на агентство Трасса Е-95.
Депутати відмовилися визнати таким, що втратило силу, рішення райради від 5 травня 2009 року «Про використання символіки часів Великої Вітчизняної війни в день державного свята - День Перемоги».
За пропозицією представника фракції «Комуністи за «Нову державу» Бориса Кальчева більшістю голосів це питання було знято з порядку денного сесії 28 квітня.
При цьому депутати навіть не вислухали пояснення начальника відділу юридичного та інформаційного забезпечення діяльності районної ради Миколи Арнаутова.
У проекті рішення, підготовленому апаратом райради, говорилося, що це рішення, прийняте депутатами ще п'ятого скликання, втратило силу так само, як вже не діє Закон України «Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років».
Крім того, воно суперечить вимогам закону про декомунізацію. Справа в тому, що на прапорі Перемоги зображені серп, молот і п'ятикутна зірка, визнані символами комуністичного тоталітарного режиму.
Таким чином райрада залишила в силі рішення, яке суперечить закону про декомунізацію.
Нагадаємо, глава Одеської обласної державної адміністрації Міхеїл Саакашвілі розпорядився щодо прискорення процесу декомунізації, який запустили в Україні, в Одеській області.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?