В Одесу несподівано зайшов іноземний корабель - що відомо
Категорія
Україна
Дата публікації

В Одесу несподівано зайшов іноземний корабель - що відомо

В Одесу несподівано зайшов іноземний корабель - що відомо
Джерело:  Думська

Ракетний есмінець Сполучених Штатів USS Ross DDG71 прийняли у морському порті Одеси. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Думскую".

За журналістськими даними, приблизно о 09:00 вранці у вівторок, 24 грудня, корабель зустрів лоцманський катер. За годину потому він вже пришвартувався на причалі 1-К. Останній розташований на Карантинному молі.

Погодні умови відзначилися сильним туманом, який обмежив видимість. Втім, усі процедури пройшли успішно.

Відзначається, що USS Ross - це частий візитер українського порту. Він неодноразово бував в Одесі з 2014 року. У 2016 році корабель разом з американським десантником LSD41 Whitbey Island став учасником міжнародних маневрів Sea Breeze.

Як відомо, серед озброєння есмінця - ракети й артилерія. Він також має спеціальні шахти для запусків відомих снарядів "Томагавк".

Загалом у 2019 році військові кораблі НАТО заходили у Чорне море 30 разів. З них безпосередньо 15 відвідали Одесу.

Як повідомляв ONLINE.UA, востаннє відвідування Одеси екіпажем есмінця USS Ross відбулося зовсім нещодавно - у середині грудня. Корабель, дислокований у штаті Вірджинія, узяв лоцмана вранці 16 числа.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?