В Офісі президента виник новий скандал навколо НАБУ
Категорія
Політика
Дата публікації

В Офісі президента виник новий скандал навколо НАБУ

В Офісі президента виник новий скандал навколо НАБУ
Джерело:  online.ua

Офіс президента України сколихнув новий резонансний скандал. На цей раз в епіцентрі подій опинився заступник ОПУ Андрій Татаров, який заявив, що Артем Ситник не має морального права очолювати НАБУ і повинен покинути займану посаду. На Банковій миттєво відреагували на ці слова і запевнили, що заяви Татарова, який відповідає за правоохоронну систему країни, є його особистою думкою і не відображає офіційну позицію президента України Володимира Зеленського. Втім, і сам Татаров виправдався за свою заяву. Він запевнив, що підтримує всі законодавчі ініціативи Зеленського по зміцненню незалежності всіх антикорупційних органів, що є головною вимогою МВФ для виплати траншу по кредиту, на який дуже розраховують українська влада. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу ОПУ.

"Заява заступника керівника Офісу Президента України Олега Татарова про діяльність НАБУ є його особистою думкою і не відображає офіційну позицію глави держави", - відреагували у Зеленського на новий скандал навколо НАБУ.

Керівника Офісу Президента України Андрій Єрмак запевнив українців, що підтримка цілісності, незалежності та ефективності антикорупційної системи в Україні є пріоритетною позицією в команді Зеленського. Він підкреслив, що навіть неконституційні окремі положення Закону "Про Національне антикорупційне бюро України" не змогли зруйнувати легітимність і незалежність як Національного антикорупційного бюро, так і його чинного директора. На Банковій також підкреслили, що вже найближчим часом цей закон буде вдосконалений і буде повністю відповідати Конституції України.

Як відомо, Зеленський призначив новим заступником керівника ОП Андрія Єрмака Олега Татарова, який був заступником начальника слідчого управління МВС за часів презідентсва Віктора Януковича, в серпні поточного року. Йому доручили займатися формуванням державною політикою в сфері правоохоронної діяльності, забезпеченням гарантій нацбезпеки в сферах правоохоронної діяльності, протидії корупції, захисту прав людини.

Кілька днів тому Татаров заявив, що Ситник не має права очолювати НАБУ, розкритикувавши діяльність антикорупційного органу та його директора. Важливо нагадати, що до цього Кабінет міністрів затвердив спеціальний проект закону, щоб вийти з проблемної ситуації в роботі НАБУ після того, як Конституційний суд скасував указ про призначення Ситника директором НАБУ і саму процедуру призначення керівника президентом. Уряд пропонує, щоб Ситник працював директором НАБУ до закінчення семирічного терміну, а також вважає правильним, щоб керівників НАБУ призначав і звільняв парламент.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що США озвучили Зеленському безкомпромісну вимогу. Керівництво Америки закликає президента України не відступати від принципів боротьби з корупцією і реалізувати бажання українців на шляху до євроінтеграції, за яку багато людей віддали свої життя на Майдані.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?