В окупованій Алупці росіяни обладнують укриття на випадок "загроз" — ЦНС
Категорія
Україна
Дата публікації

В окупованій Алупці росіяни обладнують укриття на випадок "загроз" — ЦНС

В окупованій Алупці росіяни обладнують укриття на випадок "загроз" — ЦНС
Джерело:  online.ua

На тимчасово окупованому півострові Крим росіяни проводять роботи з обладнання укриттів на випадок виникнення "загроз".

Джерело: Центр національного спротиву

Навіщо росіяни облаштовують укриття в Криму

Як повідомляється, відповідні роботи проводилися в Алупці. Також із мешканцями окремих будинків проводили "роз'яснювальну роботу" щодо дій на випадок "екстреної ситуації".

Особливо окупанти наголошували на виявлення у небі безпілотників, що свідчить про підготовку ворога до ймовірного контрнаступу, а з цим й збільшення панічних настроїв на півострові, – наголосили в ЦНС.

У Криму окупанти провели рейди в пошуках партизан

В окупованому Криму загарбники посилюють контрольні заходи щодо виявлення українських підпільних угруповань.

На тимчасово окупованому півострові Крим ворог продовжує посилювати заходи щодо виявлення членів українського підпілля. На півострові окупанти провели обшуки квартир у тих, кого підозрюють у "нелояльності". Обшуки проводили навіть без присутності господарів, — говориться в повідомленні.

За даними ЦНС, у Криму також почастішали випадки вибіркових перевірок на вулицях.

Також на тимчасово окупованих територіях триває примусова паспортизація і залишити регіон без отримання паспорта РФ майже неможливо. Таким чином, окупанти намагаються виконати плани з примусової паспортизації.

Без російського паспорта українцю на кожному блокпосту окупантів гарантована поглиблена перевірка, або взагалі затримання. Вільне пересування регіоном фактично заборонено.

Водночас наявність ворожої макулатури у більшості випадків звільняє від подібних проблем. Відтак, залишити регіон з українським паспортом, виїжджаючи до РФ – майже неможливо. Виїзд до вільної України окупанти закрили ще минулого року, — йдеться в повідомленні.

Фактично окупанти тримають місцевих мешканців як заручників, й створює такі умови – коли життя без паспорта РФ неможливе.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?