В окупованому Донецьку влаштували радянський парад: опубліковані фото
Категорія
Україна
Дата публікації

В окупованому Донецьку влаштували радянський парад: опубліковані фото

В окупованому Донецьку влаштували радянський парад: опубліковані фото
Джерело:  Новини Донбасу

В окупованому Донецьку сьогодні, 1 травня, на честь «свята весни і праці» так звана ДНР влаштувала масову ходу центром міста, після якої пройшов мітинг «в кращих традиціях радянського часу».
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Новости Донбасса.
Кілька тисяч учасників маршу пройшли від Музичного парку до площі ім. Леніна, де пройшов мітинг.
Учасники ходи йшли під банерами з назвами своїх профспілок, підприємств і установ. Примітно, що всі назви були надруковані на нових банерах і плакатах, - переважно з символікою угруповання ДНР. На плакатах були гасла «За профспілковий рух», «В єдності наша сила», «Нам піднімати Донбас» тощо.
Організаторами ходи виступили незаконний громадський рух «Молода республіка» і сепаратистська «партія» «Донецька республіка». Ці організації підпорядковані угрупованню ДНР і виступають ініціаторами всіх пропагандистських мітингів та інших заходів на окупованій території.
Варто також додати, що в мирний час 1 травня в місті традиційно ходу влаштовувала Комуністична партія України. Сьогодні, за окупаційної влади ДНР, на мітингу символіка комуністів не була помічена.
Два роки тому комуністи провели небагатолюдну ходу. Після цього до мітингувальників приєдналися проросійськи налаштовані активісти, які штурмували будівлю МВС в місті, проте в той день вони захопили будівлю обласної прокуратури.
На площі ім. Леніна сьогодні мітинг пройшов «в кращих традиціях радянського часу». Саме так охарактеризував захід член угруповання ДНР Андрій Крамар в коментарі сепаратистському сайту ДАН.
На центральній площі також роздавали агітаційні матеріали від організації «Донецька республіка» - листівки про Дениса Пушиліна, Олександра Захарченка та інших.
Нагадаємо, в Донецьку бойовики так званої ДНР провели репетицію свого "параду", який вони планують провести 9 травня.










Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?