В окупованому Криму припинили випуск та обслуговування карток Visa і MasterCard
Категорія
Економіка
Дата публікації

В окупованому Криму припинили випуск та обслуговування карток Visa і MasterCard

В окупованому Криму припинили випуск та обслуговування карток Visa і MasterCard
Джерело:  online.ua

Російський "Генбанк", який знаходиться під санкціями, припинив випуск та обслуговування карток Visa і MasterCard в окупованому Криму. Всіх клієнтів банк окупантів перевів на карти російської платіжної системи "Мир", передає ONLINE.UA з посиланням на прес-службу "Генбанка".

Випуск та обслуговування карток Visa і MasterCard припинився з 14 серпня. "Генбанк" став останнім банком на анексованому півострові, який випускав карти міжнародних платіжних систем. До минулого року аналогічні карти випускав банк "Рубльов", але в 2017 році його позбавили ліцензії.

В "Генбанку" пов'язують рішення про припинення операцій по картах Visa і MasterCard з санкціями, які були введені в 2014 році. Введені карти "Мир", розроблені російським Центробанком, дозволяють розраховуватися за кордоном тільки при оформленні спільної платіжної картки.

Нагадаємо, "Генбанк" входить до групи Банку Росії. У число його акціонерів входять соратники Путіна з списку санкцій США, а саме Геннадій Тимченко, Юрій Ковальчук і Микола Шамалов.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що влада ЄС ввела санкції проти російських компаній, які брали участь в будівництві Керченського моста.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?