В ООН попередили Європу про підлу пастку Кремля
Категорія
Політика
Дата публікації

В ООН попередили Європу про підлу пастку Кремля

В ООН попередили Європу про підлу пастку Кремля
Джерело:  Голос Америки

У Кремлі розробляють багаторівневі і багатокрокові плани, щоб розвалити Європейський Союз. Для своїх підлих цілей команда російського президента Володимира Путіна професійно користується ситуацією з коронавірусом. З таким попередженням до Європи звернувся посол України в ООН Сергій Кислиця, який закликав ЄС зберігати єдність, щоб не потрапити в підлу пастку Кремля, передає ONLINE.UA з посиланням на Голос Америки.

"Те, що Москва розробляє багаторівневі і багатокрокові плани - це факт. ЄС повинен продемонструвати єдність, тому що частина ковідного плану РФ - це використовувати коронавірус, щоб посилити протиріччя всередині ЄС і тим самим його розвалити, принаймні політично", - переконаний Кислиця .

Він нагадав, що в ЄС лише у останні кілька хвилин до завершення голосування виступив проти прийняття скандальної російської резолюції. Кислиця вважає, що криза, викликана коронавірусом, може стати нагодою для ООН "позбутися від старих методів" і почати використовувати в роботі нові технології, зберігши при цьому демократичність.

Нагадаємо, Генасамблея ООН 3 квітня прийняла резолюцію про глобальну солідарність в боротьбі з COVID-19, ініціаторами якої стали Ліхтенштейн, Норвегія, Швейцарія, Гана, Індонезія, Сінгапур. Резолюція вказує на "безпрецедентні наслідки" пандемії і закликає до посилення міжнародної кооперації з метою стримати, пом'якшити наслідки і перемогти хворобу. Україна була співавтором цієї резолюції.

Важливо відзначити, що команда Путіна просувала в ООН свій проєкт резолюції по COVID-19, який містив вимогу про скасування міжнародних санкцій в умовах пандемії. Україна заблокувала проєкт, нашу країну підтримали Грузія, США, Велика Британія, ЄС та інші країни.

"В умовах глобальної кризи, коли світові особливо необхідна єдність, РФ вирішила скористатися ситуацією для просування власних вузько політичних інтересів", - відреагували на скандальний російський документ в Києві.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Росія готує контрнаступ проти України і ЄС на тлі пандемії коронавіруса. Незважаючи на економічну кризу, Путін не припинить фінансування війни на Донбасі і буде всіма способами домагатися підриву демократичних процесів на Заході.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?