В ООН прийняли гучне рішення по Сирії: Росія відразу зізналася в своїх планах
Категорія
Світ
Дата публікації

В ООН прийняли гучне рішення по Сирії: Росія відразу зізналася в своїх планах

В ООН прийняли гучне рішення по Сирії: Росія відразу зізналася в своїх планах

Генеральна Асамблея ООН прийняла резолюцію по Сирії, в якій йдеться про необхідність негайного припинення нападів на цивільні особи і об'єкти держави.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Центр новин ООН.


Примітно, що "за" резолюцію Канади проголосувало 122 країни, утрималося від голосування 36, і тільки 13 представництв проголосували "проти", зокрема, проти резолюції виступила Росія та Іран. Оскільки в документі міститься вимога припинити облогу міст (в числі яких і Алеппо), відмова делегації РФ підтримати резолюцію свідчить про намір російського уряду продовжувати бойові дії в Сирії.


Читайте також: Путін, виведи війська: в Росії яскраво звернулися до президента


В ході засідання Генасамблеї також обговорили необхідність безпечного доступу спеціалізованих установ до нужденних сирійців, відновлення офіційних переговорів сирійського уряду і опозиції, притягнення до відповідальності винних у скоєних в Сирії військових злочинах.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  Росія і Китай наклали вето на резолюцію Нової Зеландії, Іспанії та Єгипту в Радбезі ООН.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?