В ООН відкинули цинічну резолюцію РФ щодо гуманітарної ситуації в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

В ООН відкинули цинічну резолюцію РФ щодо гуманітарної ситуації в Україні

В ООН відкинули цинічну резолюцію РФ щодо гуманітарної ситуації в Україні
Джерело:  online.ua

Під час засідання ООН країни-члени Радбезу різко розкритикували цинічний проект резолюції РФ щодо гуманітарної ситуації в Україні.

Джерело:   Hunter Valley News

РФ цинічно відкидає звинувачення у військових злочинах в Україні

Зокрема, представники західних країн в ООН засудили проект резолюції Кремля, звернувши увагу, що у ньому не згадується відповідальність Росії за війну проти України.

Представник РФ в ООН Василій Небензя цинічно заявив, що наразі Москва не прагне проводити голосування за свій проект резолюції щодо гуманітарної ситуації в Україні через тиск Вашингтону та Албанії на членів ООН з метою виступити проти цього.

У той же час представниця США в ООН Лінда Томас-Грінфілд заявила, що цинічна російська резолюція приречена на провал.

Ми знаємо, що якби Росія дійсно дбала про гуманітарні кризи, які вона створила, вона могла б просто припинити свої атаки на народ України, - зазначила американський дипломат.

Лінда Томас-Грінфілд (фото - flickr.com)

На думку Грінфілд, замість цього Росія має намір скликати ще одне засідання Ради Безпеки, щоб використовувати цю раду в якості майданчика для дезінформації та просування своєї пропаганди.

Представник України в ООН Сергій Кислиця при цьому звернувся до російського колеги стосовно вбитих військами РФ українських жінок і дітей.

Якщо так, ми можемо обговорити, як спонсорувати рішення допомогти вам впоратися з травматичним стресом, спричиненим злочином. Але тепер виявіть порядність і припиніть кричущі маніпуляції з Радою Безпеки. Це непристойно, - закликав Кислиця.

Втім, вже після зустрічі в спілкуванні з журналістами Небензя заявив, що не дискутував з Кислицею. При цьому знову повторив тези Кремля про нібито вбитих ЗСУ дітей в окупованому Росією українському Донецьку.

Кислиця також поспілкувалася з журналістами після зустрічі, заявивши, що покращення ситуації в Україні не відбулося.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?