В ООН заявили, що Україна повинна виплачувати репарації через війну на Донбасі
Категорія
Світ
Дата публікації

В ООН заявили, що Україна повинна виплачувати репарації через війну на Донбасі

В ООН заявили, що Україна повинна виплачувати репарації через війну на Донбасі
Джерело:  ua.interfax.com.ua

Український уряд повинен стати відповідальним за виплати репарацій на користь жертв чи постраждалих від війни на Донбасі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс-Україна.

З відповідною заявою виступила Матильда Богнер - очільниця моніторингової місії ООН з прав людини.

"Перехідний період має забезпечити, щоб ті люди, які постраждали та є жертвами конфлікту, отримали репарацію, щоб уряд узяв на себе відповідальність за те, щоб компенсувати або усунути цю шкоду", - пояснила вона.

За словами представниці ООН, такі заходи не є визнанням відповідальності за діяння відповідної шкоди.

Іншим аспектом врегулювання Богнер назвала кримінальне переслідування та амністію учасників конфлікту. Для цього потрібно провести консультації, які дозволять запобігти шкоди для України.

"Ми дуже раді бачити, що уряд у цей момент говорить про те, щоб відповісти на потреби людей у всій Україні: як із цього, так і з іншого боку лінії розмежування в Криму й на Донбасі", - підкреслила вона.

Як повідомляв ONLINE.UA, генсекретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Україна разом із підтримкою Альянсу одного дня завершить окупацію Донецька, Луганська та інших частин Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?