В ООН жорстко розкритикували результати розслідування трагедії 2 травня в Одесі
Категорія
Світ
Дата публікації

В ООН жорстко розкритикували результати розслідування трагедії 2 травня в Одесі

В ООН жорстко розкритикували результати розслідування трагедії 2 травня в Одесі
Джерело:  interfax.com.ua

Українські правоохоронні органи не зробили все необхідне для забезпечення повного розслідування трагічних подій 2 травня 2014 року в Одесі. З такою заявою виступили представники Моніторинговій місії ООН з прав людини в Україні, передає ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"ММПЛУ зі стурбованістю відзначає, що влада не зробила все необхідне для забезпечення невідкладного, незалежного і неупередженого розслідування вбивств і насильницьких смертей, що мали місце 2 травня 2014 року, і відповідного кримінального переслідування за ці дії", – сказано в офіційній заяві.

Окрім того, в ООН наголосили, що п'ять років по тому ніхто не притягнутий до відповідальності.

"Деякі кримінальні провадження, зареєстровані після цих трагічних подій, застрягли на етапі досудового розслідування, інші - на етапі судового розгляду, з чого можна припустити про відсутність з боку влади реальної зацікавленості в забезпеченні справедливості для жертв та притягнення винних до відповідальності", - йдеться в записці.

В ООН стурбовані тим, що розслідування поліцією зіткнень у центрі міста і пожежі в Будинку профспілок, "може не відповідати критеріям незалежності та неупередженості, враховуючи твердження про можливу причетність правоохоронних органів до цієї справи".

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в ООН ухвалили важливе рішення щодо полонених українських моряків. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?