В ОП не вірять в ймовірність блекауту в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

В ОП не вірять в ймовірність блекауту в Україні

В ОП не вірять в ймовірність блекауту в Україні
Джерело:  online.ua

За словами заступника керівника Офісу президента Кирила Тимошенка, загрози блекауту в Україні не має, тому громадянам не потрібно терміново виїжджати з країни.

Джерело: Всеукраїнський телемарафон

Що відомо про ситуацію в енергетичній сфері 

Я хотів би відразу всіх заспокоїти - виїжджати з країни точно нікуди не треба... Не буде в нас такого загального, сподіваємося, блекауту по всій країні, так, можливі відключення, так, вони можливі не тільки на годину або дві, але це вже пройдені етапи того, як ми це лагодимо, - зазначив представник ОП.

За словами Тимошенка, у більшості населених пунктів працюють підрозділи ДСНС та представники місцевої влади. Встановлюються пункти обігріву. Енергетики своєю чергою намагаються оперативно стабілізувати енергетичну систему.

Все залежить від ситуації, дійсно, по ракетних обстрілах, я думаю, що це розуміє кожен українець. Але в будь-якому випадку ми в своїй країні, виїжджати нікуди не треба, все полагодимо і все стабілізуємо, - зазначив Тимошенко.

Що відомо про ситуацію з відключеннями світла в Києві 

За інформацією сервісу  Yasno, у Києві протягом 21 листопада діятимуть аварійні відключення світла.

За вказівками НЕК "Укренерго" в Києві застосовані екстрені аварійні відключення. Графіки відключень тимчасово не працюють, поки ситуацію не буде стабілізовано, - йдеться у повідомленні на порталі.

Між тим президент Володимир Зеленський висловив переконання, що українці готові віддати все заради перемоги над окупаційною армією РФ.

Зокрема, голова держави зауважив, що українці можуть залишитись без світла та води, але ніколи не залишаться без волі.

Він наголосив, що українці готові віддати останнє, аби український військовий гідно виглядав, воював та перемагав.

Усі побачили, який у нас народ! Готові віддати останнє. Готові стояти до останнього. Не втратили гідності. Мужності. Віри в себе. І об’єдналися. Щоб не втратити волю. Не втратити незалежність. Не втратити Україну. Можемо залишитися без грошей. Без бензину. Без гарячої води. Без світла. Але не без волі. І це залишається незмінним, - зазначив президент.

Зеленський пригадав своє тогорічне звернення до Дня гідності та свободи, у якому він говорив, що українці заплатили й продовжують платити за свободу дуже велику ціну. Він зазначав, що ми ніколи не забудемо тих, хто віддав життя за Україну, та ніколи не пробачимо тих, хто позбавив їх життя і хотів позбавити нас волі.

Відтоді багато чого змінилося - на українській землі з’явилися воронки, у містах і селах - блокпости та їжаки. На вулицях буває темно, а у домівках - холодно.

Змін багато, але вони не змінили найголовнішого. Бо найголовніше - не ззовні, а всередині. І це залишається незмінним. І тому ми витримаємо. Ми вистоїмо, - наголосив Зеленський.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?