В ОП подякували Польщі за танки РТ-91 Twardy
Категорія
Україна
Дата публікації

В ОП подякували Польщі за танки РТ-91 Twardy

В ОП подякували Польщі за танки РТ-91 Twardy
Джерело:  online.ua

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак висловив вдячність польским партнерам за передачу танків РТ-91 Twardy.

Джерело: Telegram-канал Андрія Єрмака

Польща передала Україні РТ-91 Twardy: що про них відомо

PT-91 Twardy від Польщі - вже в Україні. Дякуємо нашим друзям, - зазначив Єрмак.

Точна кількість отриманих Україною від Польщі танків РТ-91 звісно невідома.

PT-91 Twardy - це основний бойовий танк армії Польщі. Він не створювався з нуля, він розроблявся в 90-х роках, це - модернізація радянських танків Т-72 із заміною систем ремоторизації і посиленням бронювання.

Пробіл у понад 200 танків Т-72, пробіл у певній кількості PT-91, щодо нього я не можу сказати кількість, буде заповнений повністю, і навіть з подвоєною силою, тому що це танки набагато вищого рівня якості, - підкреслив зі свого боку представник Агентства озброєнь Міноборони Польщі Кшиштоф Платек.

Між тим представники правлячої парламентської коаліції в Німеччині вимагають від діючого уряду на чолі із канцлером Олафом Шольцем погодити прямі поставки озброєнь Україні.

Якщо це проблема для партнерів, ми повинні припинити круговий обмін і поставити безпосередньо в Україну — можливо, також Leopard 2. Часу обмаль, - підкреслила член Вільної демократичної партії Німеччини Марі-Агнес Штрак-Ціммерманн.

Голова оборонного комітету Бундестагу визнає, що східноєвропейські союзники не змогли так швидко, як очікувалося, знайти заміну поставкам зброї в Україну.

дея кругового обміну виникла незабаром після початку війни в Україні. Метою було якомога швидше забезпечити Україну важким озброєнням. Для цього східні партнери по НАТО повинні надати зброю радянського зразка, яку українські військові зможуть використовувати без додаткової підготовки. На заміну вони повинні були отримати західні моделі від партнерів по НАТО, таких як Німеччина.

Коли йдеться про круговий обмін, який в принципі є хорошою ідеєю, реальність не відповідає бажанням чи очікуванням східноєвропейських партнерів, особливо щодо часових рамок поставок, - зазначила Штрак-Ціммерманн.

Фото - facebook.com/GeneralStaff.ua

Німецький політик наголосила, що цілком очевидна нездатність діючого уряду здійснити поставки озброєнь Україні так швидко, як було обіцяно,  інакше Бундесверу не знадобилася б програма модернізації на 100 мільярдів євро.

Таким чином ми можемо передавати матеріал лише по частинах, - заявила Штрак-Ціммерманн.

Однак вона зазначила, що у Бундесверу є достатньо бронетранспортерів Marder, і що промисловість замінить їх протягом року.

Крім того, ми також могли б безпосередньо доставити транспортний засіб Fuchs, — додала вона, - додала політик.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?