В ОП розкрили подробиці операції спецназу ГУР в Криму
Категорія
Україна
Дата публікації

В ОП розкрили подробиці операції спецназу ГУР в Криму

В ОП розкрили подробиці операції спецназу ГУР в Криму
Джерело:  online.ua

За словами радника керівника Офісу президента Михайла Подоляка, після двох успішних операцій спецназу Головного управління розвідки Міноборони на території анексованого Росією Криму, військові злочинці армії РФ шукають шляхи посилення оборони півострова. 

Джерело: "УНІАН"

Що відомо про успішні операції спецназу ГУР в Криму  

Представник ОП підкреслив, що операція військових з української розвідки була спрямована у першу чергу на зменшення контролю армії РФ над повітряним простором на території анексованого півострова.

Зокрема, планувалось знищення ворожих систем ППО.

Спецназ ГУР, який відпрацьовував Тарханкут, він якраз працював по підрозділу, який спеціалізується на радіоелектронній розвідці, на контролі над повітряним простором. Там не тільки було захоплено те, що нам потрібно було захопити, там також зруйновані деякі об'єкти. Це не просто абстрактна там стрілянина, зайшли з прапором. Там були конкретні цілі. Ці цілі в повному обсязі [досягнуті] - 120% в реалізації. Тобто ми не тільки зруйнували ті об'єкти, на які були вказівки, а й також захопили необхідні нам докази, - зазначив Подоляк.

Радник наголосив, що Україні вже є, чим бити по військових цілях в Криму, але засобів поки недостатня кількість для масштабної атаки.

Що ми робили в рамках спецоперації, не говоримо. Що стосується Криму, я пошлюся на слова Буданова про те, що у нас сьогодні достатньо вогневих засобів: далекобійні ракети, ... кількість дронів-камікадзе, які дійсно готові досягати ті цілі в Криму, які нам необхідні, теж істотно зросла. Паралельно ще й зросла кількість – по суті, серійка вже у нас – морських дронів, які жорстко дозволять поставити в сухі доки чорноморську флотилію, - підкреслив Подоляк.

Подоляк акцентував, що успішні операції в Криму – ті, що допомагають завершенню війни.

Крим це ключ постачання. ... Головне в цій війні – це своєчасне підвезення резерву. ... Друге – це підвезення снаряда, бронетехніки, підвезення мін. ... Все йде через Крим. І, безумовно, знищення транспортних вузлів Криму, знищення оперативно-тактичних складів в Криму, паливних баз, це важливий параметр, який буде впливати на фіналізацію війни, - пояснює Подоляк.

Про що свідчить остання брехня Росії 

За словами Подоляка, через паніку серед російських владних еліт Кремль вдається до поширення брехні стосовно ситуації у війні проти України.

Як відзначив Подоляк, ключовими тезами, які поширює Росія, є:

  • конфлікт зайшов у глухий кут. Наступ провалився;

  • треба негайно переходити до псевдо/дипломатії та заморозити конфлікт (припинивши постачати Україні зброю);

  • Росія має ще багато ресурсів і багато охочих "воювати".

Безумовно, усі ці тези "мертві" та не мають стосунку до реальності: запас міцності Росії значно менший, а український наступ просувається до взяття під вогневий контроль усього південного фронту, - пояснює Подоляк.

За словами радника голови Офісу президента, активне поширення вищезгаданих тез свідчить лише про наростання паніки всередині російських еліт через страх програти у війні.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?