В ОП спрогнозували терміни отримання F-16 від західних партнерів
Категорія
Україна
Дата публікації

В ОП спрогнозували терміни отримання F-16 від західних партнерів

В ОП спрогнозували терміни отримання F-16 від західних партнерів
Джерело:  online.ua

За словами керівника Офісу президента Андрія Єрмака, питання отримання Україною винищувачів F-16 від західних партнерів має зайняти кілька місяців.

Джерело: Всеукраїнський телемарафон

Що відомо про терміни отримання Україною F-16 

Що стосується термінів, я впевнений, що все, що стосується української сторони ми зробимо швидко. Я дуже сподіваюся, що мова йде не про дуже великий термін, а про місяці. Але будемо робити все, щоб це сталося якомога раніше, - запевнив керівник ОП.

Він також зазначив, що дуже скоро мають розпочатись навчання українських пілотів і це якісь лічені дні, у крайньому випадку - тижні.

Єрмак підкреслив, що першими Україні зможуть надати винищувачі ті країни, які раніше вже висловили на це згоду.

Згодом до коаліції приєднаються самі США.

У Пентагоні зробили важливу заяву стосовно передачі Україні F-16

За інформацією видання "Голос Америки" із посиланням на представників Міноборони США, навчання українських пілотів на винищувачах F-16 та плани із подальшої їх передачі Україні не вплинуть на запланований контрнаступ, адже розраховані на середньострокову перспективу.

За словами речника Пентагону Пета Райдера, ці винищувачі не актуальні для очікуваного контрнаступу ЗСУ і не зможуть допомогти із короткостроковими цілями у боротьбі із російськими військовими злочинцями.

Винищувачі для України відносяться до довгострокових зобов'язань щодо України, – уточнив Райдер. - F-16 не будуть актуальними для майбутнього контрнаступу, - підкреслив Райдер.

За його словами, схвалення рішення щодо передачі винищувачів Україні пов'язане із розрахунками на довгострокові відносини зі США в плані надання допомоги у забезпеченні потреб безпеки і змозі стримати майбутні спроби нападу армії РФ.

Як зазначило видання, будь-яка інформація щодо F-16 поки не розкривається. Відомо лише, що США разом із союзниками візьмуть участь у навчанні пілотів з України літати на цих винищувачах.

Навчання буде на об'єктах в Європі, – повідомив Райдер. - Але що стосується термінів початку навчання, способів поставки винищувачів, хто їх буде поставляти – з цих питань ми працюємо з партнерами, - підкреслив речник Міноборони США.

За словами Райдера, навчання українців роботі на F-16 може початися в найближчі місяці, проте хто і де саме буде проводити навчання він не уточнив, зазначивши лише, що США будуть в цьому брати участь.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?