В ОП заявили про домовленність щодо передачі Україні десятків HIMARS і MLRS
Категорія
Україна
Дата публікації

В ОП заявили про домовленність щодо передачі Україні десятків HIMARS і MLRS

В ОП заявили про домовленність щодо передачі Україні десятків HIMARS і MLRS
Джерело:  online.ua

За словами керівника Офісу президента Андрія Єрмака, Україна має домовленість щодо отримання від західних партнерів ще близько 20-30 РСЗВ HIMARS і MLRS.

Джерело: Telegram-канал  голови ОП

Що відомо про передачу Україні додаткових РСЗВ HIMARS

Єрмак наголосив, що наразі саме питання логістики з доставки ракет до цих РСЗВ є ключовим.

Після зустрічі з президентом, командою Офісу та уряду голова Комітету з питань збройних сил Палати представників Конгресу США Адам Сміт в інтерв‘ю ЗМІ назвав кількість HIMARS та MLRS, які передадуть Україні США та союзники. Зараз мова йде про 25-30 одиниць та велику кількість боєприпасів до них. Саме логістика доставки ракет для РСЗВ зараз є ключовим питанням і мене тут добре зрозуміють військові, - зазначив керівник ОП.

Фото - facebook.com/GeneralStaff.ua

Єрмак додав, що логістика є і буде системною з метою забезпечення ефективної роботи цих РСЗВ на озброєнні ЗСУ.

США вже доставили в Україну 12 систем HIMARS і цього тижня оголосили намір передати ще 4 таких системи.

Ми надали українцям 12 реактивних систем залпового вогню HIMARS для подальшого зміцнення їх здатності вести вогонь на великі відстані, і я думаю що всі тут розуміють різницю, яку вони досягли на місцях. ... Українські війська зараз надзвичайно ефективно використовують ракетні системи великої дальності, включаючи HIMARS, надані Сполученими Штатами, та інші системи від наших союзників та партнерів, - повідомив очільник Пентагону Ллойд Остін

При цьому голова Об'єднаного комітету начальників штабів армії США, генерал Марк Міллі підтвердив, що протягом останніх тижнів кремлівська окупаційна армія не змогла домогтись хоча б якихось значних успіхів в результаті наступу на Донбасі.

Хоча росіяни досягли певного тактичного успіху на Донбасі, за останні кілька тижнів і фактично місяців, вони не змогли досягти своїх стратегічних і оперативних цілей, - підкреслив Міллі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?