В оточенні Трампа дали цікаве пояснення його "любові" до Путіна
Категорія
Світ
Дата публікації

В оточенні Трампа дали цікаве пояснення його "любові" до Путіна

В оточенні Трампа дали цікаве пояснення його "любові" до Путіна
Джерело:  online.ua

Радник перехідної команди президента США Дональда Трампа, який побажав залишитися невідомим, розповів, що "любов" Трампа до лідера РФ Володимира Путіна можна пояснити тим, що він хоче викликати тривогу у членів НАТО, які не виконують взяті на себе зобов'язання.
Про це йдеться в статті Bloomberg, переклад якої зробив ONLINE.UA.
"Європу, виведену з рівноваги вторгненням Росії до Криму і її бомбардуваннями Сирії, особливо стурбували слова Трампа: "Я почну з того, що буду довіряти Меркель і президенту Росії Володимирові Путіну". Тим не менш, він продовжував називати НАТО "дуже важливим", сказав, що поважає Меркель, і запевнив, що "його почуття до Європи дуже сильні", - зазначають автори статті.
При цьому в матеріалі наголошується, що Трампа турбує недостатнє фінансування альянсу з боку європейських союзників.
"Радник перехідної команди Трампа, який просив не називати його імені, заявив, що критика Трампа на адресу НАТО - це лише здоровий глузд і виправлення історичної несправедливості в альянсі. Чиновники адміністрацій Барака Обами і Джорджа Буша давно скаржилися на недостатнє фінансування альянсу з боку європейських союзників", - ідеться в статті.
"Тільки 5 з 28 членів НАТО в даний час виділяють на оборону необхідні 2% свого ВВП. Європейські союзники не можуть ігнорувати свої зобов'язання, але при цьому як і раніше вимагати від США дотримуватися своїх, сказав радник", - пояснюють автори матеріалу.
За їх словами, недавні обіцянки країн НАТО збільшити витрати на оборону свідчать про те, що Трамп домігся свого - викликав тривогу.
"У той час як Європа турбується, суттю плану Трампа може бути саме це - викликати тривогу, вважає виконавчий директор Фонду захисту демократії Марк Дубовиці, який консультував перехідну команду Трампа. Він вказав на недавні обіцянки країн НАТО збільшити витрати на оборону як на можливий ознака того, що Трамп своїми натяками домагається свого", - йдеться в статті.
Повний текст статті  читайте на ONLINE.UA: В оточенні Трампа розповіли, навіщо він лякає Європу і хвалить Путіна - Bloomberg

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?