В оточенні Трампа знайшли людину, яка хоче дати зброю Україні
Категорія
Світ
Дата публікації

В оточенні Трампа знайшли людину, яка хоче дати зброю Україні

В оточенні Трампа знайшли людину, яка хоче дати зброю Україні

Сенатор США Джон Маккейн стверджує, що  майбутній міністр оборони при новому президентові Штатів Дональду Трампу - Джеймс Маттіс  - хоче дати Україні летальну зброю.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  "Радіо Свобода".
Так, в затвердженому оборонному бюджеті США на майбутній рік передбачені кошти на летальну зброю для України.
"Так. Наприклад, протитанкові ракетні комплекси "Джевелін", це - оборонне озброєння", - уточнив Маккейн.
За його словами, цю зброю не поставляли Україні через президента Обаму.
"Президент Обама вирішив не робити такий крок", - зазначив сенатор.
Він також підкреслив, що в оточенні Трампа є людина, готова дати Україні зброю.
"Я знаю генерала Маттіса, він повністю підтримує такий крок", - сказав Маккейн.
Нагадаємо, Маттіс відомий тим, що одного разу назвав президента РФ Володимира Путіна шаленим.
У той же час американський сенатор-республіканець Ліндсі Грем зазначив, що багато рішень в США приймає не особисто президент, а Конгрес, і глава держави не може піти проти волі більшості.
"Дозвольте пояснити вам трохи про нашу демократію. Так, президент дуже потужний, він - головнокомандуючий. Але Конгрес - це окрема гілка влади. У Конгресу є можливість прийняти нові санкції. Президент може погодитися з прийнятим документом і підписати його. Але якщо дві третини Конгресу голосують за санкції, вони стають законом, незалежно від того, що про них думає президент. Я сподіваюся, що президент Трамп буде співпрацювати з Конгресом для протидії Росії", - сказав Грем.
"У 2017-му ми збираємося сильніше вразити Путіна санкціями і ми прагнемо більше допомагати нашим друзям - зокрема, Україні. Сенатор Маккейн доклав зусиль, щоб збільшити суму коштів, яку ми виділимо на українську оборону. Я сподіваюся, ми дамо чіткий сигнал нашим союзникам, що на Америку можна розраховувати", - додав він.
Як повідомляв ONLINE.UA, 29 грудня  президент США Барак Обама підписав указ про нові санкції проти Росії, введених, в тому числі, проти співробітників спецслужби Володимира Путіна - ФСБ. Також з США вислали 35 дипломатів Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?