В ПАРЄ відмовилися від усіх правок про "прощення" Росії, крім однієї
Категорія
Політика
Дата публікації

В ПАРЄ відмовилися від усіх правок про "прощення" Росії, крім однієї

В ПАРЄ відмовилися від усіх правок про "прощення" Росії, крім однієї
Джерело:  online.ua

Бюро Парламентської асамблеї Ради Європи на засіданні в Гельсінкі прийняло рішення відмовитись від майже усіх змін в регламент на вимогу РФ. Про це повідомив голова української делегації в ПАРЄ Володимир Ар’єв на своїй сторінці у Facebook, передає ONLINE.UA.

Зазначається, що був залишений лише один пункт змін - у випадку позбавлення делегації права голосу, це не стосується виборів генсека Ради Європи, суддів ЄСПЛ та комісара з прав людини.

"Вибори генсека наступного року, тому, вочевидь, є спроба збоку зацікавлених осіб в Раді Європи, та й не тільки там, переконати росіян приїхати у січні в Страсбург. І хоча більшість моїх співрозмовників в ПАРЄ вважає цей варіант фантастикою, бо ці зміни не можуть бути прийняті до подання делегацій в ПАРЄ на 2019 рік, я би не відкидав цю можливість", - написав Ар’єв.

Дипломат підкреслив, що подати свою делегацію, як і всі інші країни, росіяни можуть лише раз на рік - на початку року. Є лише один виняток, якщо в країні проходять вибори, то це робиться пізніше. Наступного року в РФ вибори не заплановані.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше перша заступниця спікера Верховної Ради  Ірина Геращенко заявила, що Україна може прожити без Росії, а це є крахом для імперських амбіцій Путіна  і повний програш його зовнішньої політики. Це доводить скандальна поведінка російських пропагандистів в кулуарах ПАРЄ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?