В полоні у окупантів знаходяться 24 українських держслужбовця
Категорія
Україна
Дата публікації

В полоні у окупантів знаходяться 24 українських держслужбовця

В полоні у окупантів знаходяться 24 українських держслужбовця
Джерело:  online.ua

За даними Офісу президента України, окупанти викрали та утримують в полоні 24 представників органів місцевої та державної влади.

Джерело: "Суспільне"

Що відомо про полонених держслужбовців

24 – це всі викрадені посадові особи, серед яких міські та селищні голови, їхні заступники, інші представники державних установ. Це – особи, які ще перебувають у полоні.

В ОП підкреслили, що також уточнюється інформація ще відносно двох держслужбовців.

В Офісі президента також нагадали про затримання окупантами 3 представників мерії Балаклії на Харківщині, які погодились співпрацювати з окупаційною армією РФ.

Фото - facebook.com/mod.mil.rus

Ідеться про міського голову Балаклії Івана Столбового, заступника міського голови Сергія Полторака та начальника відділу цивільного захисту й взаємодії з правоохоронними органами Олега Блудова.

Між тим також повідомляється про взяття в полон студентів Вищих учбових закладів, яких мобілізували в ОРДЛО на війну проти України та відправили на Харківщину.

Більшості полонених ледь виповнилось по 19-20 років, вони проживають в Макіївці та Єнакієво, вони вони студенти Донецького національного технічного університету, Академії управління, технічного коледжу.

Всі полонені заявили, що вважають себе громадянами України та запевняють, що не знали про те, що їх змусять воювати проти власної країни, мовляв, усі думали, що їдуть на російські полігони на "курс молодого бійця".

За їх словами, після того, як хлопців забрали, їх везли потягом та видали лише по автомату і штик-ножу. Більшість автоматів була старими та заіржавілими.

Каски, які їм видали, за словами хлопців були ще "з часів другої світової", одна з касок упала з висоти людського зросту і розколись на дві частини.

Коли студенти їхали у потязі, то їх було по 11-12 людей у купе, на таку групу їм нібито видавали 1 сухпайок на добу.

Молодиків привезли до села Веселе на Харківщині і тільки тоді вони зрозуміли, що їх змусили воювати проти України.

У селі Веселому вони мусили копати опорні пункти для блокпостів на виїзді з села і перевіряти всі машини, які їдуть у село і з села.

За словами студентів, їх дуже погано годували, медичного забезпечення не було взагалі – з 25 людей половина хворіли.

Полонені запевняють, що ніхто з них "ні разу не стріляв і не мародерив".

Вони також кажуть, що самі здалися в полон, коли почули, що йде наступ українських солдатів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?