В Польщі дипломат РФ опинився у епіцентрі нового скандалу
Категорія
Світ
Дата публікації

В Польщі дипломат РФ опинився у епіцентрі нового скандалу

В Польщі дипломат РФ опинився у епіцентрі нового скандалу
Джерело:  online.ua

Офіційну Варшаву сколихнув новий дипломатичний скандал після того, як стало відомо, що висланий з Польщі російський консул був заражений коронавірусом. Місцева влада скаржиться на те, що при цьому він брав участь у зустрічах, регулярно з’являвся в громадських місцях, наражаючи інших на небезпеку. З такою гучною заявою виступив речник міністра-координатора спецслужб Польщі Станіслав Жарин, передає ONLINE.UA з посиланням на агентство  PAP.

"Генеральний консул Російської Федерації у Познані Ігор Ощепков був визнаний персоною нон грата в Польщі. Згідно з процедурою, він покинув територію Польщі" - розповів Жарин.

Політик також звернув увагу на те, що напередодні повернення до Росії консул здійснив "низку дій і вчинків, які становили додаткову епідемічну загрозу в Польщі". В першу чергу, йдеться про те, що його помітили за записом познанської демонстрації на захист опозиціонера Алєксєя Навального 23 січня.

"Консул після отримання інформації про зараження вірусом, який викликає COVID-19, не дотримувався санітарних вимог, брав участь у зустрічах, з’являвся в громадських місцях, ризикуючи життям сторонніх осіб" - поскаржився Станіслав Жарин.

Речник зазначив, що поведінку російського дипломата можна оцінити як безвідповідальну і небезпечну.

За словами Жарина, іноземні партнери Польщі також визнали випадки легковажного ставлення російських дипломатів до правил протидії епідемії.

"Російський консул був висланий з Польщі у відповідь на нещодавню висилку Росією трьох дипломатів країн ЄС. Росіянин був оголошений персоною нон грата 8 лютого, а 20 лютого покинув територію Польщі", - йдеться в повідомленні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Франція і Росія в кінці 2020 року вислали зі своїх столиць по одному дипломату іншого боку, але про це таємний скандал стало відомо тільки зараз. Як з’ясувалося, причиною стали чергові недружні дії російських дипломатів у французькій столиці. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?