В Польщі попередили про нову ймовірну агресію РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

В Польщі попередили про нову ймовірну агресію РФ

В Польщі попередили про нову ймовірну агресію РФ
Джерело:  online.ua

Заступник міністра закордонних справ Польщі Павел Яблонський озвучив попередження українцям та усій міжнародній спільноті — він прогнозує, що завершення будівництва "Північного потоку-2" неодмінно знизить рівень безпеки в Європі. Ба більше, це спонукатиме команду очільника Кремля Володимира Путіна до агресивних дій.

Джерело: "Польське радіо"

В Польщі прогнозують нову агресію з боку Росії

Польський дипломат звернув увагу на те, що за останні декілька років Росія відповідає, серед іншого, за:

  • початок війни на Донбасі;

  • переслідування опозиціонерів;

  • вбивства незалежних журналістів тощо.

За словами Павла Яблонського, давши дозвіл на завершення робіт по будівництві газогону, команди Джо Байдена та Ангели Меркель продемонстрували очільнику Кремля Володимиру Путіну, що всі такі заходи можуть бути ефективно здійснені.

Що важливо знати про угоду США та ФРН щодо "Північного потоку-2"

21 липня Джо Байден та Ангела Меркель уклали угоду між США та Німеччиною щодо "Північного потоку-2". Вона передбачає:

  • виділення командою Меркель додаткової фінансової допомоги офіційному Києву в розмірі понад 200 мільйонів євро;

  • створення фонду обсягом не менше 1 мільярда доларів, який будуть використовувати для фінансування інвестицій у перехід України на відновлювані джерела енергії;

  • направлення зусиль на досягнення домовленості в ЄС про інвестиції в український енергетичний сектор до 1,77 мільярда доларів США в період до 2027 року;

  • використання важелів для продовження на 10 років договору про транзит російського газу Україною, що спливає у 2024 році.

Коротко про будівництво "Північного потоку-2"

  • Будівницто скандального російського газогону "Північний потік-2" перебуває на фінальному етапі, одна потужні санкції США блокують продовження процесу та змушують компанії масово покидати цей проєкт.

  • Після цього команда лідерки ФРН Ангели Меркель запропонувала новій адміністрації США Джо Байдена посилити свою підтримку України, щоб РФ змогла завершити проєкт "Північний потік-2" без нових санкцій офіційного Вашингтону.

  • А Європа офіційно вирішила відмовитися від російського газопроводу "Північний потік-2", по якому Москва планує постачати газ до країн ЄС в обхід України. Однак Брюссель стверджує, що буде змушений змиритися з існуванням цього об’єкта.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?