В Повітряних силах оцінили загрозу нових масованих ракетних атак армією РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

В Повітряних силах оцінили загрозу нових масованих ракетних атак армією РФ

В Повітряних силах оцінили загрозу нових масованих ракетних атак армією РФ
Джерело:  online.ua

За словами речника командування Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната, окупаційна армія РФ може у будь-який момент здійснити нову масовану ракетну атаку по об'єктах цивільної та критичної енергетичної інфраструктури України.

Джерело: Всеукраїнський телемарафон

Що в Повітряних силах кажуть про рівень загрози нових масованих ракетних атак 

Очікувати цей обстріл треба завжди. Ситуація залишається такою, як і була. Авіація противника на даний час розосереджена по різних аеродромах. Я маю на увазі стратегічну авіацію, тактична ж продовжує завдавати ударів на лінії бойового зіткнення та у прифронтових зонах. Тому, щодо ударів, якщо вони запланували їх, то безпосередньо будуть їх виконувати. Треба бути готовими до всіх загроз, - зазначив Ігнат.

За словами речника ПС ЗСУ, окупанти використовують проти України увесь наявний спектр власного озброєння.

Маємо на увазі такі ракети як Х-22, які випускають бомбардувальники Ту-22М3. Ті ж самі "Точка-У", які Росія використовує, так само вона застосовує і С-300, які призначені для збиття повітряних цілей, а росіяни їх застосовують як балістичні ракети, - зазначив Ігнат.

Речник командування Повітряних сил підкреслив, що окупанти все частіше використовують старі радянські ракети, які менш високоточні та не такі далекобійні.

Такі ракети Росія найчастіше використовує у прифронтових містах, у зонах, де можна завдавати ними удари. Решта є високоточна зброя здебільшого атакує тилові регіони України. Зокрема, центральні та західні, оскільки туди дістатися можуть ракети Х-101, "Калібр", Х-555 та "Іскандери, - наголосив Ігнат.

Він також зазначив, що що мішенню ворога знову стануть об'єкти енергетики, оскільки росіяни не полишили своїх терористичних намірів.

Зрозуміло, очікуємо ці удари завжди. Зокрема, по об'єктах критичної інфраструктури. Зима прийшла в Україну, наступили морози і очевидно окупант буде й надалі атакувати об'єкти енергетики. Оскільки таким чином хоче зламати не українське військо, а народ. Але цього досягти ворогу не вдасться, - підкреслив речник ПС ЗСУ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?