В Повітряних силах ЗСУ попередили про підготовку армією РФ нових масованих ракетних атак по Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

В Повітряних силах ЗСУ попередили про підготовку армією РФ нових масованих ракетних атак по Україні

В Повітряних силах ЗСУ попередили про підготовку армією РФ нових масованих ракетних атак по Україні
Джерело:  online.ua

За словами речника командування Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната, українські підрозділи протиповітряної оборони готові відбивати нову масовану ракетну атаку окупаційної армії, націлену на об'єкти енергетичної інфраструктури України.

Джерело: Всеукраїнський телемарафон

Окупанти готують нову масовану ракетну атаку по Україні 

Противник планів не полишив. Так, ми бачимо розосередження російської авіації – стратегічної і дальньої – Ту-95, Ту-160, Ту-22М3. Після "бавовни", яка відбулася на цих аеродромах, вони дещо розосередили її по інших аеродромах. Але загроза залишається, ракети ще є. Їм все одно потрібні певні паузи для того, щоб накопичувати і планувати свої удари. Тому будемо готуватися зустрічати і будемо збивати, - зазначив Ігнат.

Речник ПС ЗСУ також повідомив, що окупанти змінили напрямок запуску іранських дронів для атак по Україні. Наразі дрони запускаються загарбницькою армією зі східної частини узбережжя Азовського моря.

За його словами, після тритижневої паузи росіяни не змінили тактику застосування іранських дронів-камікадзе.

Тактика не змінилася, вони застосовують відповідно до тієї обстановки, яка змінилася на півдні країни. Вони їх починають застосовувати з інших напрямків – це східна частина узбережжя Азовського моря, - зауважив речник командування Повітряних сил.

При цьому Ігнат наголосив, що наразі в Україні на тлі постійної загрози масованих ракетних атак армією РФ діє три типи повітряних тривог.

За словами Ігната, тривога в країні чи окремому регіоні оголошується при загрозі ударів супротивника з повітря, за наявності інформації від партнерів та інших джерел про можливе застосування ракет, а також під час обстрілів із РСЗВ.

Крім того, він зазначив, що росіяни знову почали застосовувати іранські дрони-камікадзе Shahed-136 після паузи за кілька тижнів.

Також Ігнат прокоментував можливі нові масовані удари по Україні. Він наголосив, що плани ворога не змінилися.

Я хотів би обережніше ставитися до інформації про масовані удари. Загроза не зникла, вона є. Готуватимемося і збиватимемо ракети як і в минулі рази, - зазначив спікер ПС ЗСУ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?