В ПЦУ прокоментували можливість переговорів з Кирилом і Онуфрієм
Категорія
Україна
Дата публікації

В ПЦУ прокоментували можливість переговорів з Кирилом і Онуфрієм

В ПЦУ прокоментували можливість переговорів з Кирилом і Онуфрієм

Очільник Православної церкви України Епіфаній заявив, що не шукав можливості для прямого діалогу с митрополитом Московського патріархату Онуфрієм чи з патріархом Російської православної церкви Кирилом. Він зазначив, що вважає подібні переговори нереальними, передає ONLINE.UA з посиланням на "Українську правду".

"Я вважаю, що вести з ним (Онуфрієм - ред.) переговори – нереально. Це людина, яка на 100% віддана інтересам російської церкви і російської держави. Тому вести з ним переговори про об'єднання дуже складно", - сказав предстоятель ПЦУ.

 На його думку, усе почнеться "з низів", оскільки народ має сказати, в якій церкві він хоче бути і поступово це змусить приймати рішення і духовенство.

"Якщо архієреї залишаться без парафій, без духовенства, то він змушений буде приймати рішення і про перехід. Бо починати зараз переговори "з верхів" церкви, то це не матиме результату. Адже ми знаємо настрої і митрополита Онуфрія, і керуючого справами митрополита Антонія. Вони не підуть на жодні переговори. Ми намагались до Собору, але з їхнього боку не було жодного бажання", - зазначив Епіфаній.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  Епіфаній допускав перенесення Різдва Христового в Україні з 7 січня на 25 грудня, але в майбутньому, так як календарна реформа може розділити українську церкву.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?