В ПЦУ розповіли, як Росія "опрацьовує фактично кожного архієрея"
Категорія
Україна
Дата публікації

В ПЦУ розповіли, як Росія "опрацьовує фактично кожного архієрея"

В ПЦУ розповіли, як Росія "опрацьовує фактично кожного архієрея"
Джерело:  BBC

Очільник ПЦУ, митрополит Епіфаній заявив, що оптимістично налаштований щодо визнання Православної церкви України іншими церквами. Однак про терміни він не поспішає говорити, каже: це – питання часу, передає ONLINE.UA з посиланням на BBC Україна.

За його словами, на даний момент помітним є потужний вплив Москви на ситуацію.

"Ми зараз бачимо шалену протидію на міжнародному рівні щодо визнання нашої автокефалії. На жаль, Москва долучає дуже багато сил для того, щоб Українську церкву не визнавали. Вони опрацьовують фактично кожного архієрея тієї чи іншої помісної православної церкви, переконують в тому, що УПЦ не має майбутнього, збирають різні історичні факти, лякають ієрархів інших церков", – розповів священнослужитель.

Окрім того, очільник ПЦУ згадав про Кіпрську церкву. Він пояснив, що хоч там і ставляться з обережністю до питання автокефалії ПЦУ, проте і сміливо критикують РПЦ через її спроби втрутитись у церковні справи України.

"Вони критикують Москву і її дії, чітко вказуючи на те, що один з настоятелів не має права виключати з диптихів іншого настоятеля, це не є проявом християнського смирення. Ми повинні всі співпрацювати в дусі християнського смирення і любові, а з боку Москви зараз цього в православному світі немає, вона протидіє практично всім, Москва руйнує єдність!" – додав він.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Епіфаній допускав перенесення Різдва Христового в Україні з 7 січня на 25 грудня, але в майбутньому, так як календарна реформа може розділити українську церкву.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?