В путінській Думі відкрито закликали захопити Україну і Казахстан
Категорія
Світ
Дата публікації

В путінській Думі відкрито закликали захопити Україну і Казахстан

В путінській Думі відкрито закликали захопити Україну і Казахстан

Депутат Держдуми Росії Павло Шпер, незаконно "обраний" в окупованому Криму, виступив з територіальними претензіями до Казахстану і України.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.
"Ми велика країна і повинні захищати свої інтереси по всьому світу всіма доступними силами. Сил у нас достатньо, потрібно вести пропаганду, не все втрачено в так званих країнах ближнього зарубіжжя", - сказав він.
При цьому Шпер додав, що "коли ми, наприклад, в Казахстані називаємо наших співвітчизників діаспорою, то це наші землі, які тимчасово відірвані".

Читайте також: Олег Скрипка: нам потрібно було захопити Придністров'ї, взяти зброю і йти на Крим
"Межі не вічні, і ми повернемося до кордонів держави російської. Це буде найближчим часом", - розповів він.
У той же час путінський депутат закликав не називати "співвітчизників в ближньому зарубіжжі" "діаспорою", оскільки таким чином їх "відрізають від РФ, зрівнюючи зі співвітчизниками в Австралії".
"Те, що споконвічно наше, воно наше. Південний Урал, південний Сибір - це наші землі, військо Донське, "Новоросія", Малоросія - це наші землі, і ми повинні вести політику, щоб ці землі повернулися", - заявив Шпер.
Також він вважає, що РФ "втратила Україну як братську державу", і "виростили там наших ворогів". При цьому, за словами Шперова, з Криму вигнали кримчан, які підтримували ідеї українських націоналістів з "Правого сектора".
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше бойовики так званої ДНР заявили про готовність до наступу і вже назвали його терміни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?