В Раді Європи з'ясували, чи справді росіяни ненавидять українців
Категорія
Світ
Дата публікації

В Раді Європи з'ясували, чи справді росіяни ненавидять українців

В Раді Європи з'ясували, чи справді росіяни ненавидять українців
Джерело:  online.ua

У доповіді Європейської комісії проти расизму та нетерпимості, заснованою Радою Європи зазначається, що після того, як Росія анексувала Крим та розв'язала військовий конфлікт на Донбасі, нетерпимість росіян до українців зросла у рази. Все – через образ ворога, який створюють кремлівська влада і її пропагандисти, передає ONLINE.UA.

"Це має політичну спрямованість – зображення українців ворогами Росії. Публічна риторика нетерпимості залишається непокараною", – сказано у документі.

Російські політики не соромляться расистських висловлювань в ефірах політичних ток-шоу, пропагандистських програм та в період виборчих кампаній. Не гребують просувати у суспільство і гомофобні, трансфобні, ненависницькі ідеї.

Окрім того, вказується, на кого посіпаки Кремля "нападають" найбільше:

  • мігранти з Кавказу і Центральної Азії;

  • мусульмани;

  • українці.

"Хоча російська влада може напасти і на своїх. У квітні 2016 року мати-одиначку з Єкатеринбурзі засудили до 320 годин виправних робіт через поширення матеріалів ЗМІ із критикою військового втручання Росії на український схід. Її дописи суд визнав такими, що "ображають та принижують гідність російських громадян", - сказано в документі.

Звіт, який опублікували 5 березня, відображає ситуацію станом на 22 червня 2018 року.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що більше половини українців готові відстоювати територіальну цілісність України зі зброєю в руках — це підтверджують дані опитування.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?