В Раді не бачать можливості для проведення референдуму в умовах війни
Категорія
Україна
Дата публікації

В Раді не бачать можливості для проведення референдуму в умовах війни

В Раді не бачать можливості для проведення референдуму в умовах війни
Джерело:  online.ua

Віце-спікер Верховної Ради Олександр Корнієнко зазначив, що проведення референдуму щодо питання закріпленння нейтрального статусу України в умовах війни фактичне неможливе.

Джерело: Facebook-сторінка Олександра Корнієнка

Україна не буде проводити референдум в умовах війни

В умовах війни - ніяк. І у нас є в законодавстві заборона цього. Я б говорив про те, що коли наш президент говорить про референдум, він говорить про те, що рішення, пов'язані зі змінами тих чи інших геополітичних речей для України, участь в тих чи інших військово-політичних блоках - то це має підтвердити український народ. Щоб це була воля не лише політиків, політичних еліт, а й громадян, - зазначив заступник голови ВР.

Парламентар підкреслив, що проведення референдумів, або виборів в умовах війни заборонено Конституцією та українським законодавством.

Однак Корнієнко наголосив, що після завершення війни можна дуже оперативно запустити механізми проведення референдуму, попре навіть велику кількість внутрішніх переселенців и тих українців, що виїхали за межі країни.

Тут основна проблема, про яку сказав президент, що неможливо гарантувати прозорі вибори, референдуми, будь-які демократичні процеси, коли у тебе в країні знаходяться чужі війська. Найважливіше - пройти перший етап. Їх не має бути в Україні. І тоді можна займатися політичним регулюванням, - зазначив нардеп від партії "Слуга народу".

При цьому, за словами Корнієнка, навряд чи Україна піде на якість поступки Кремлю після усього, що скоїли російські окупанти.

Це непросте зараз питання... Не може бути жодних поступок, ультиматумів, після всього, що Росія накоїла на території України за цей місяць... Але ми розуміємо, що дипломатична складова все одно повинна бути, - підкреслює Корнієнко.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?