В Раді пропонують денонсувати Харківські угоди
Категорія
Політика
Дата публікації

В Раді пропонують денонсувати Харківські угоди

В Раді пропонують денонсувати Харківські угоди
Джерело:  online.ua

Народні обранці Олег Дунда й Олександр Аліксійчук зареєстрували в українському парламенті законопроект №0095 "Про денонсацію угоди між Україною та Російською Федерацією з питань перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України" - так званих Харківських угод. Про це сам Олег Дунда розповів під час брифінгу у Верховній Раді, інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт ВРУ.

"Харківські угоди" були перевіркою тодішнього керівництва нашої держави на їхню спроможність захищати та відвойовувати незалежність України. І виявилося, що державна влада в той час не пройшла цієї перевірки, а обрала грошовий компроміс, зрадивши інтереси українців, свідомо віддаючи "на відкуп" наші українські території", - наголосив політик.

На переконання Олега Дунди, якби у 2010 році частина народних обранців не проголосувала за ратифікацію "харківських угод", у 2013-2014 роках відбувався би процес підготовки до виведення Чорноморського флоту Російської Федерації з Кримського півострова, а не спокійна, комфортна та розпланована підготовка до його окупації.

Політик звернув увагу на те, що станом на сьогодні є лише одна підстава, яка дозволяє перебувати проросійським силам у Криму, - це саме ті "харківські угоди" 2010 року. Однак враховуючи події, які відбулися в Криму в 2014 році, офіційний Київ має законне право денонсувати їх якомого швидше.

"Отже, більше жодних законних підстав для присутності російських військових на території українського Криму вже не буде", - наголосив депутат.

Не можна також не згадати про те, що 16 березня Служба безпеки України провела обшуки у структурах, які були залучені до підготовки та ратифікації "Харківських угод". Згідно з останніми даними, слідчі прийшли з обшуками в адміністративні будівлі органів влади, які були залучені до підготовки та ратифікації скандального документу. В першу чергу, йшлося про Верховну Раду, Кабмін та РНБО.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно спікер ВРУ Дмитро Разумков зробив попередження РНБО  щодо "Харківських угод".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?