В Раді розгорівся перший скандал через російську мову - Разумков зреагував
Категорія
Політика
Дата публікації

В Раді розгорівся перший скандал через російську мову - Разумков зреагував

В Раді розгорівся перший скандал через російську мову - Разумков зреагував

Виступ представника партії "Опозиційна платформа - За життя" Олега Волошина перервали через його російську мову. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Українську правду".

Нардеп змінив мову під час своєї заяви. Йому одразу ж вимкнули мікрофон, а спікер Дмитро Разумков зауважив - треба дотримуватися регламенту та розмовляти українською.

Через деякий час Волошин продовжив виступ та договорив, проте зробив він це за допомогою державної мови.

Уточнюється, раніше Разумкова запитала представниця "Європейської Солідарності" Ірина Геращенко - чи він збирається переривати виступи політиків, які будуть говорити російською, порушуючи тим самим регламент парламенту.

Як повідомляв ONLINE.UA раніше, новий спікер ще до свого призначення раніше говорив, щ о намагатиметься передбачити ситуацію, коли потрібно вимикати мікрофон у Раді. Про це він заявив на тлі скандалу за участю іншого представника "ОПЗЖ" під час засідання Підготовчої депутатської групи.

Разумкову прийшлося осадити одіозного Вадима Рабіновича, який намагався довести, що офіційна державна особа в Україні нібито не повинна розмовляти українською.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?