В Раду уже внесли кандидата на посаду глави НБУ - що важливо знати
Категорія
Політика
Дата публікації

В Раду уже внесли кандидата на посаду глави НБУ - що важливо знати

В Раду уже внесли кандидата на посаду глави НБУ - що важливо знати
Джерело:  online.ua

Народний обранець "Голосу" Ярослав Железняк у соціальних мережах поділився з українцями важливими даними - він заявив, що кандитатом на посаду глави Національного банку України став очільник правління "Укргазбанку" Кирило Шевченко. Варто звернути увагу на те, що проєкт постанови уже зареєстрований на сайті Верховної Ради. За словами нардепа, 16 липня в 9:00 відбудеться засідання Комітету, на якому розглянуть питання щодо нового голови НБУ, повідомляє ONLINE.UA.

"Завтра на 9:00 засідання Комітету. Питання голови НБУ. Як і говорив - К. Шевченко.Номер проєкту 3857", - розповів Ярослав Железняк.

Що важливо знати, Кирило Шевченко – 47-річний український банкір та економіст. Народився 1972 року у російському місті Тула. У 1994 році отримав диплом Харківського державного економічного університету. З 1994 по 2006 працював на різних посадах у банках «Український кредитний банк», «Аваль» та «Фінанси та Кредит».З грудня 2006 по травень 2009 року був головою правління Державної іпотечної установи. У 2009 році майже півроку був радником тодішньої прем’єр-міністерки Юлії Тимошенко. У вересні 2009 року став першим заступником голови правління «Укргазбанку», де пробув до квітня 2010 року.

Варто нагадати, що 14 липня український лідер Володимир Зеленський під час телефонних переговорів пообіцяв очільниці Міжнародного валютного фонду Крісталіні Георгієвій, що до кінця тижня запропонує Раді кандидатуру "незалежного технократа" на посаду глави НБУ.

Що цікаво, нещодавно ексочільник НБУ Яків Смолій, який раптово подав у відставку, несподівано відверто зізнався, хто попросив його звільнитися. Політик розповів, що про свою відставку він безпосередньо розмовляв з президентом України Володимиром Зеленським 30 червня і той на питання, чи повинен Смолій звільнитися, відповів "так".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що очільниця Міжнародного валютного фонду Крісталіна Георгієва продовжує уважно слідкувати за політичною та економічною ситуаціями в Україні. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?