В результаті спроби перевороту в Судані загинули представники ООН
Категорія
Світ
Дата публікації

В результаті спроби перевороту в Судані загинули представники ООН

В результаті спроби перевороту в Судані загинули представники ООН
Джерело:  online.ua

Через виклакані Силами швидкого реагування Судану протести та спробу державного перевороту у країні, що супроводжувалась збройними сутичками, загинули представники ООН.

Джерело: заява директора Всесвітньої продовольчої програми при ООН Сінді Маккейн

Що відомо про загибель співробітників ООН в Судані 

Маккейн зазначила, що троє співробітників Всесвітньої продовольчої програми при ООН стали жертвами бойових дій в країні протягом 15 квітня в результаті збройних зіткнень в Кабкабії, Північний Дарфур.

Зазначається, що співробітники під час виконання завдань з програми по боротьбі із глобальним голодом опинились в епіцентрі бойових дій.

Окрім загиблих ще двоє представників ООН отримали поранення.

Загрози нашим командам унеможливлюють безпечну та ефективну роботу в країні та виконання важливої роботи WFP. Поки ми розглядаємо розвиток ситуації з безпекою, ми змушені тимчасово припинити всі операції в Судані, - наголосила Маккейн.

Що зараз відбувається у охопленному війною Судані

За інформацією видання BBC, в країні тривають збройні зіткнення між армією Судану та підрозділами сил швидкого реагування.

В результаті триваючого конфлікта надходить інформація про десятки загиблих і сотні поранених.

За інформацією представників Суданського комітету лікарів, в результаті бойових дій вже загинуло 56 мирних жителів і десятки військовослужбовців, близько 600 людей отримали поранення.

Загалом обидві сторони конфлікту розповсюджують суперечливі заяви щодо контролю території країни.

Так, суданська армія заявляє, що захопила стратегічні бази, що належать Силам швидкого реагування (RSF) у Порт-Судані, Касалі, Кадарефі, Демазіні та Кості.

Зі свого боку, RSF стверджує, що контролює 90% столиці, Хартум, і тільки решта 10% в руках військових.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?