В РФ готують чергове шокуюче рішення щодо України
Категорія
Політика
Дата публікації

В РФ готують чергове шокуюче рішення щодо України

В РФ готують чергове шокуюче рішення щодо України
Джерело:  online.ua

В російському уряді планують спростити процедуру отримання громадянства українцями та білорусами. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс".

За словами очільниці управління з питань міграції МВС РФ Валентини Казакової, ці категорії іноземців визнають носіями російської мови.

"Вже розроблені законопроєкти, які дозволять спростити процедуру надання громадянства нашим найближчим сусідам - громадянам Білорусі, громадянам України, яких ми пропонуємо звільнити від проходження співбесіди на визнання носіями російської мови", - зазначила посадовиця.

Вона додала, українці та білоруси разом з громадянами Казахстану та Молдови можуть отримати громадянство після того, як отримають посвідку на проживання. Кремль таким чином зацікавлений нібито в боротьбі з нелегальною міграцією, бо люди не матимуть проблем з офіційною реєстрацією.

Нагадаємо, навесні 2019 року президент Володимир Путін підписав указ про спрощення процедури надання громадянства українцям в ОРДЛО. Утім, велика кількість держав відмовилася визнавати ці "документи".

Як повідомляв ONLINE.UA, у російському МВС заявили, що видали станом на кінець грудня 2019 близько 227 тисяч так званих "паспортів" мешканцям окупованих районів Донбасу. Для цього влада країни організувала роботу спеціального відомства у Ростові-на-Дону.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?