В РФ забов'язали таксі передавати дані до ФСБ
Категорія
Політика
Дата публікації

В РФ забов'язали таксі передавати дані до ФСБ

В РФ забов'язали таксі передавати дані до ФСБ
Джерело:  online.ua

Держдума РФ ухвалила закон, який забов'язує служби легкового таксі передавати представникам ФСБ всі наявну інформацію та бази даних.

Джерело: РосЗМІ

В РФ ФСБ встановила контроль навіть над службами таксі 

Згідно із законом служба замовлення легкового таксі буде зобов'язана надати органам ФСБ автоматизований віддалений доступ до інформаційних систем і баз даних, які використовуються для отримання, зберігання, оброблення та передачі замовлень легкового таксі.

Закон також передбачає створення трьох регіональних реєстрів таксі - регіонального реєстру служб замовлення таксі, регіонального реєстру перевізників легковими таксі, а також регіонального реєстру легкових таксі.

Передбачається також створення федеральної державної інформаційної системи легкових таксі, яка здійснюватиме збір, обробку, систематизацію, зберігання відомостей з реєстрів з наданням уповноваженим органам можливості ведення зазначених реєстрів і доступу до відомостей, що містяться в зазначеній інформаційно-аналітичній системі.

Між тим видання BBC зазначає, що від початку злочинного збройного вторгнення окупаційної кремлівської армії в Україну, в РФ зафіксували безпрецедентне посилення репресій з боку влади та рекордну кількість затриманих.

Як відзначає правозахисний проєкт "ОВД-Инфо", під час підрахунків зафіксували щонайменше 19 443 випадків затримань через участь на антивоєнних мітингах, пікетах та через пости у соціальних мережах. Водночас йдеться саме про кількість затримань, а не людей, оскільки одну особу могли затримати й кілька разів.

Це рекордна кількість затриманих за політичними мотивами за останні 10 років.
З 24 лютого, за підрахунками журналістів і правозахисників, без затримань із політичних причин минуло лише 18 днів, - зазначається у матеріалі видання.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?