В РФ задумали повернути законодавчу норму часів СРСР - ЗМІ
Категорія
Світ
Дата публікації

В РФ задумали повернути законодавчу норму часів СРСР - ЗМІ

В РФ задумали повернути законодавчу норму часів СРСР - ЗМІ
Джерело:  online.ua

Російське законодавство можуть доповнити поняттям військової таємниці, яке існували у радянські часи. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на російське видання "Известия".

За журналістською інформацією, наразі у Міністерстві оборони узгодили термін "таємниця у галузі оборони". Воно торкається озброєння, комплектування, дислокації підрозділів, мобілізаційних планів.

Відповідні дані підпорядковані поняттю державної таємниці. Чинна влада РФ стверджує, що закон "Про держтаємницю" не закриває усіх джерел можливих витоків.

Під час розробки нової законодавчої норми посадовці консультувалися в експредставників КДБ. Новий закон подарує певні привілеї окремим особам, допущеним до таємниць. Їхнє розголошення призведе до кримінального переслідування інформатора.

Згідно з публікацією, в СРСР окремо існували терміни державної та військової таємниць. Дві різні статті Кримінального кодексу встановлювали відповідні покарання. Військової таємниці позбулися вже у 1990-ті роки.

Як повідомляв ONLINE.UA, президент РФ Володимир Путін назвав розпад СРСР найбільшою геополітичною катастрофою XX сторіччя. На це голова Євроради Дональд Туск заперечив, що ліквідація радянського режиму стала пробудженням багатьох націй, зокрема - Грузії, України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?