В РФ зухвало звернулися до України: що відомо
Категорія
Світ
Дата публікації

В РФ зухвало звернулися до України: що відомо

В РФ зухвало звернулися до України: що відомо
Джерело:  ua.interfax.com.ua

Російські представники у Тристоронній контактній групі звернулися до Києва із вимогою продовжити чинність закону про особливий статус ОРДЛО. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс-Україна.

За словами кремлівського дипломата Бориса Гризлова, вони закликають український уряд розпочати прямі контакти з бойовиками. Він нагадав про завершення дії документа 31 грудня 2019 року.

"Російська делегація закликала київську сторону забезпечити продовження дії цього закону, а також розпочати діалог із представниками Донбасу у політичній підгрупі про поправки до цього закону, необхідні для імплементації "формули Штайнмаєра". А надалі - узгодити ці поправки у контактній групі", - розповів Гризлов.

Він також стверджує, що відповідний статус окупованих районів нібито повинен бути закріплений у Конституції України.

Нагадаємо, у вівторок, 12 листопада, відбулася чергова зустріч представників України, Росії та ОБСЄ у Мінську для обговорення війни на Донбасі.

Як повідомляв ONLINE.UA, прессекретарка українського дипломата Леоніда Кучми проінформувала, під час зазначеної зустрічі сторони зняли усі перешкоди у питанні "нормандського саміту". Останнім пунктом було розведення під петрівським на Донеччині.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?