В РНБО назвали головну помилку Путіна під час нападу на Україну в 2014 році
Категорія
Політика
Дата публікації

В РНБО назвали головну помилку Путіна під час нападу на Україну в 2014 році

В РНБО назвали головну помилку Путіна під час нападу на Україну в 2014 році
Джерело:  censor.net.ua

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов заявив, що президент Росії Володимир Путін програв в Україні і після незаконної анексії Криму у 2014 році не зміг почати захоплювати її з усіх боків. Очільник Кремля думав, що після втечі Януковича до РФ та окупації півострова в державі "все розвалиться", почнуться масові конфлікти та заворушення. Це і стало основним промахом Путіна, адже Україна встигла підготуватися до його чергової агресії.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Цензор.НЕТ".

За словами Турчинова, Путін мав план, за яким всі протести українців повинні були припинитися, а президент-втікач Віктор Янукович повернутися на посаду. Проте, Москва не очікувала, що український народ згуртується та зможе протистояти проросійським силам.

Очільник Кремля не думав, що українці зможуть так швидко самоорганізуватися, а силові органи відновити свою складову, адже бюджеті країни було лише 100 тисяч гривень. У Росії були переконані, що силова вертикаль призначена Януковичем і її неможливо змінити за день чи навіть місяць.

"Ми були тоді на грані катастрофи. І ті, хто тримався на Майдані, ті, хто трималися в Криму і не зрадили свою Батьківщину, ті, хто пішов добровольцем захищати країну, ті волонтери, які допомагали всім, чим можна – врятували Україну. Путін все розрахував, але він не передбачив лише одного, що головна сила України, це не гроші і не влада, головна сила – це український народ", - пояснив секретар РНБО.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, як Захід може приборкати Путіна. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?