В РНБО назвали перший крок з реінтеграції Донбасу
Категорія
Україна
Дата публікації

В РНБО назвали перший крок з реінтеграції Донбасу

В РНБО назвали перший крок з реінтеграції Донбасу

Радник секретаря РНБО Сергій Сивохо назвав першим кроком у реінтеграції ОРДЛО - максимальне спрощення перетину лінії зіткнення. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.

За словами посадовця, це - допомога українцям у "сірій" та "червоній" зонах на Донбасі. Такі кроки дуже швидко продемонструють результат. Він згадав про свої робочі поїздки до лінії зіткнення.

"Все це відбувалося на КПВВ, навколо КПВВ. КПВВ - це такий кордон між світами. Я хотів би, щоб КПВВ не стало взагалі, - це моя мрія, щоб країна знову була єдиною і щоб нічого не заважало нам переміщатися по території", - пояснив Сивохо.

Радник вважає, що усі процедури - підтвердження особи, пропуски, заборона до перевезення певних товарів - тиснуть на людей. Втім, він заявив, що розуміє значення політики з безпеки.

"Але в боротьбі за повернення територій ми можемо втратити людей. Це люди, яких ми вже практично втрачаємо, туго "закручуючи гайки" в деяких процедурах", - додав Сивохо.

Як повідомляв ONLINE.UA, напередодні розведення під Петрівським делегація РНБО відвідала населений пункт. Сивохо тоді заявив, що місцеві жителі добре налаштовані на процес відведення сил. Вони втомилися від нескінченної війни та прагнуть миру.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?