В РНБО оцінили ймовірність введення військового стану в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

В РНБО оцінили ймовірність введення військового стану в Україні

В РНБО оцінили ймовірність введення військового стану в Україні
Джерело:  online.ua

За словами очільника РНБО Олексія Данілова, при необхідності та у випадку збройної агресії Росії проти України буде введенно військовий стан.

Джерело: "Апостроф"

Умови введення військового стану в Україні

Данілов підкреслив, що у РНБО не збираються лякати українців, але відповідні рішення щодо запровадження військового стану будуть прийматись в залежності від обставин.

Сьогодні я можу сказати, що таких обставин немає. А якщо вони завтра з'являться, то відразу будуть ухвалені відповідні рішення, ніхто не буде з цим зволікати. Щобільше, такої ситуації, яка відбувалася у 2014 році, коли військові не захищали свою країну - такого точно не буде. Усі чітко діятимуть згідно зі своїми інструкціями, згідно зі своїми повноваженнями, відповідно до того, що на сьогодні має відбуватися, - відзначив секретар РНБО.

Данілов визнав, що біля кордону з Україною спостерігається нарощування кількості російських військових, однак воне поки що не критичне, та не створює привід для серьйозного занепокоєння.

Ми ясно розуміємо, що знаходиться в радіусі 200 км від нашого кордону, саме кордону, а не лінії зіткнення з Російською Федерацією. Ми ясно розуміємо, що знаходиться на відстані до 400 км від нашого кордону, ми розуміємо, що це за угруповання, їхню кількість, знаємо, чим вони оснащені. У нас це все під контролем, і ми щодня отримуємо інформацію від відповідних інституцій щодо цього. Сьогодні такої небезпеки ми не бачимо, - зазначив Данілов.

Засідання РНБО (фото - Flickr.com)

Очільник РНБО також підкреслив, що Україна не планує повертати непідконтрольні райони Донецької та Луганської областей силовим шляхом, оскільки це може привести до великої кількості загиблих та пораненних серед мирного населення.

Позиція ЄС щодо збройної агресії Росії проти України

Очільник європейської дипломатії Жозеп Боррель зауважив, що лише заяв про готовність стримувати російську агресію проти України недостатньо.

Боррель підкреслив, що у Брюсселі повинні чітко дати зрозуміти Кремлю, що будь-яка агресія проти України повинна мати жорсткі економічні наслідки у вигляді санкцій, та інших жорстких обмежень.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?