В РНБО попередили українців про небезпеку - що сталося
Категорія
Україна
Дата публікації

В РНБО попередили українців про небезпеку - що сталося

В РНБО попередили українців про небезпеку - що сталося
Джерело:  online.ua

У 2020 році в Україні може виникнути дефіцит води, так як останні п'ять років були маловодними. Зокрема, дефіцит води може статися в деяких річках, які використовуються людиною. Тому важливо оптимізувати використання водних ресурсів і ввести систему економного водоспоживання. Про це повідомили в РНБО за підсумками засідання робочої групи з питань безпеки водних ресурсів держави, передає ONLINE.UA.

"Оптимізація використання наявних водних ресурсів усіма суб'єктами господарювання та забезпечення населення якісною питною водою є питанням безпеки держави в умовах зміни клімату, важливість якого постійно підкреслює Президент України Володимир Зеленський", - заявив секретар РНБО Олексій Данилов.

Він закликав провести повну інвентаризацію джерел підземних вод питної якості і артезіанських свердловин з метою залучення їх до систем водопостачання, а також підняв питання про необхідність розробки водної стратегії України. За підсумками засідання РНБО було прийнято протокольне рішення, в якому доручено уряду України розробити план по забезпеченню водної безпеки держави в 2020 році. Крім того, учасники наради дійшли висновку про нагальну необхідність залучення додаткового фінансування, щоб модернізувати центральну систему водопостачання для забезпечення населення питною водою.

Важливо додати, що українські вчені нещодавно попереджали про критичну ситуацію у водному басейні України. Єдині річки, в яких навесні прибула вода, за їхніми даними, протікають в Карпатах. У той же час, рівнинні річки, через відсутність дощів і снігу не наповнилися водою. При цьому річки не встигли очиститися, тому що не промерзли через аномально теплу зиму, що, в свою чергу, матиме негативні наслідки для різних секторів економіки і сільського господарства. Крім того, за прогнозом експертів, ситуація з дефіцитом води в Україні має довготривалу тенденцію. Вони закликають раціонально використовувати воду - і це стосується як населення, так і промисловості і сільського господарства.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що РНБО ухвалила важливе рішення щодо заборони російських соцмереж в Україні, про яке стане відомо після того, як Зеленський підпише відповідний указ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?