В РНБО порівняли Росію з фашистською Німеччиною
Категорія
Політика
Дата публікації

В РНБО порівняли Росію з фашистською Німеччиною

В РНБО порівняли Росію з фашистською Німеччиною
Джерело:  online.ua

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов порівняв нинішню Росію з фашистською Німеччиною. Про це він заявив у своєму зверненні з нагоди Дня пам’яті та примирення 8 травня, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт РНБО.

Зокрема, Турчинов наголосив на важливості недопущення повторення подій, які відбулися під час Другої світової війни. Одним із висновків, який світова спільнота має засвоїти, є розуміння безперспективності спроб заспокоїти країну-агресора.

«У 2014 році Росія, знехтувавши міжнародним правом, планувала переможний бліцкриг, починаючи із захоплення Криму, Донбасу, і завершуючи поневоленням усієї країни, так само, як фашистська Німеччина майже століття тому», – заявив секретар Ради Нацбезпеки.

У тексті звернення Турчинов підкреслив особливий внесок українців у перемогу в Другій світовій війні. Секретар РНБО вказав також на те, що саме завдяки українським патріотам загарбницькі наміри Кремля у 2014 році не були реализовані.

«Але планам Кремля з відновлення імперії жаху завадили українські патріоти – воїни, волонтери, весь народ України. Ворога зупинено, значну частину окупованих земель звільнено», – додав Олександр Турчинов.

На переконання секретаря РНБО, імперію, яка прагне завоювань, неможливо вмовити дотримуватися стандартів міжнародної поведінки та поважати інтереси інших країн. Її можна зупинити лише силою зброї та послідовною непоступливою міжнародною позицією несприйняття агресії та невідворотності покарання агресора.

Нагадаємо, що нещодавно у РНБО заявили, що українські ракетні комплекси «Вільха» за всіма показниками краще і сильніше російського «Смерча».

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?