В РНБО закликали українців готуватися до найгіршого сценарію через плани Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

В РНБО закликали українців готуватися до найгіршого сценарію через плани Путіна

В РНБО закликали українців готуватися до найгіршого сценарію через плани Путіна
Джерело:  24 канал

Генерал Збройних сил України, перший заступник командувача Сил спеціальних операцій ЗСУ Сергій Кривонос звернув увагу українців на те, що наразі в  нашій країні доволі нестабільна ситуація як в політичному, так і в безпековому питаннях. Перемовини, які тривають з різними перешкодами, досі невідомо, чим закінчаться. Однак, за словами посадовця, важливо те, що ми маємо бути готові до найгіршого сценарію. Представник РНБО вирішив прокоментувати скандальні заяви Вітольда Фокіна та домовленості з Росією в інтерв'ю програмі "Є питання" на "24 каналі", передає ONLINE.UA.

"Я, маючи досвід в Силах спеціальних операцій – я 32 роки в цій системі – розумію, як здійснюється інформаційна психологічна війна проти країни з боку РФ. Саме пан Вітольд використовується як маячок певних меседжів, які пишуться в Кремлі", - наголосив Сергій Кривонос.

За словами представника РНБО, коли Фокін їх видавав, то водночас відстежувалась реакція нашого суспільства і надалі формувалась політика розхитування ситуації політичної нестабільності всередині нашої країни.

"Тому його висловлювання для мене є дивними, не через те, що я військовий, що я воював чи мої хлопці разом зі мною захищали Україну, а тому що він, просидівши в тилу і все життя обіймаючи певні високі посади, відірваний від життя. Фокін страшно далекий від реальності і народу. Він живе в своєму світі, зі своїми цінностями і далекий від реальності. Він, напевно, сам не розуміє, що його використовують політичні сили Кремля", - пояснив чиновник.

Окрім того, Сергій Кривонос поділився думкою, що про мир з РФ ми можемо домовитись, коли буде цілий комплекс, проведений з керівництвом держави і з нашим народом, який поставить РФ перед фактом, що намагання розхитати ситуацію в країні ні до чого не призведе. На його переконання, ці фактори полягають в декількох напрямках:

  • Міжнародному – треба продовжувати наростати співпрацю з США, Великою Британією, Канадою, Японією та іншими країнами, які дозволять підіймати питання підвищення і збільшення санкцій проти РФ

  • Чітка робота влади щодо підняття економіки. Без цього не буде сильної країни. Економіка – це якраз і майбутнє, і сьогодення.

  • Це посилення спроможності України по наданню спротиву. Коли росіяни будуть розуміти спроможності ЗСУ і взагалі спроможності сектору територіальної оборони як такі, то захід на нашу територію буде коштувати рубль, а вихід – 100 доларів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що експерт пояснив, чому Путіну насправді не потрібен Донбас.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?