В Росії назвали три головних прийоми, якими користується Путін
Категорія
Світ
Дата публікації

В Росії назвали три головних прийоми, якими користується Путін

В Росії назвали три головних прийоми, якими користується Путін
Джерело:  Ехо Москви

Російський письменник Дмитро Глухівський назвав провокації, маніпуляції і спецоперації основними прийомами президента Росії Володимира Путіна.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю "Ехо Москви".


Читайте також: Путін втопить всіх: в Росії дали сумний для країни прогноз


На думку Глухівського, Путін вибудовує свою політику на основі провокацій, маніпуляцій і спецоперацій з часів служби офіцером спецслужб. "Це 3 стовпи, на яких грунтується діяльність будь-якого агента спецслужб. І ніколи нічого не прозоро, чутки існують лише доти, доки їх запускають в суспільстві, щоб протестувати реакцію якусь".


Письменник навів як приклад  резонансний арешт і подальше звільнення міністра економічного розвитку Росії Олексія Улюкаєва, розслідування про хабарництво якого нібито проводилося спецслужбами Росії в перебігу року.


"Це такий натяк тонкий. Тонкий натяк всім людям з незалежним мисленням в нашій країні, що якщо ми можемо взяти міністра, то вже вас можемо взяти і поготів. Це як узяти Ходорковського і налякати всіх інших олігархів, - підкреслив він. - Точно так же ти береш чинного міністра... І коли така річ відбувається, вона, звичайно, має серйозне символічне навантаження".


"Тому... Це щоб люди задумалися. Так? Це щоб люди очканули, так би мовити, літературно висловлюючись. І люди, мені здається, очканули. Мені здається навіть, що, знаєте, от ця вся історія з  перейменуванням «американо» в «руссіано»  - це була спроба забити новину якоюсь іншою, завідомо дебільною темою", - резюмував Дмитро Глухівський.


Як повідомляв ONLINE.UA, російський опозиціонер  Леонід Волков вважає, що Володимир Путін дозволив затримання і арешт Олексія Улюкаєва у зв'язку з необхідністю зобразити боротьбу з корупцією перед президентськими виборами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?