В Росії опублікували розповідь людей, які чавлять бульдозерами продукти
Категорія
Світ
Дата публікації

В Росії опублікували розповідь людей, які чавлять бульдозерами продукти

В Росії опублікували розповідь людей, які чавлять бульдозерами продукти
Джерело:  Нова газета

У Росії розповіли про знищення бульдозерами санкційних продуктів на полігоні твердих побутових відходів поблизу міста Міллерово в Ростовській області.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Нову газету.
"Вивозять на самий край полігону фрукти, ми навіть не бачимо, що там. Ось зараз груша випала. Іноді мужики, які побутове сміття везуть, розповідають: ягоди, полуницю - все перемісили. Там така каша - не взяти! Ми фрукти як сміття приймаємо, за тим самим тарифом. Їх би в продаж дешевше пустити, школярів погодувати, в дитячі будинки відправити. Ми ж не багатії тут", - розповів майстер-технік полігону Олександр Федорович.
Відзначається, що охоронців і простих роззяв до ритуалу знищення фруктів не допускають - співробітники Россільгоспнагляду ведуть протокольну зйомку. Відео та акти знищення посилають в Москву - керівнику Россільгоспнагляду. Безпосередньо з санкційгою продукцією з працівників полігону контактує тільки тракторист, який утилізує фрукти на єдиному робочому бульдозері на полігоні.
Читайте також: В Росії знайшли область-чемпіона по знищеної їжі: соцмережі сміються
Утилізацією санкційних фруктів та овочів, спійманих в Ростовській області, займається місцеве відділення Россільгоспнагляду. Старший державний інспектор відділу контролю та нагляду в галузі карантину рослин та насінництва Ольга Чувільская підтримує указ президента Росії Володимира Путіна про знищення санкцій продуктів.
"У нас є чіткий указ президента - знищити. Для чого був зроблений указ? Якщо до нас так ставляться на міжнародному рівні, то і ми їх покараємо. Чим? Грошима. Ми зараз розмірковуємо так: а на якій підставі відправляти ці фрукти в дитбудинок? Не можна нам самим їсти цю продукцію! Якщо ми віддамо комусь - як ніби реалізували, тоді господарі товару до нас з претензіями прийдуть... Трактористи, які чавлять, кажуть: "Шкода. Дайте собі візьму", - говорить вона.
Полігон знаходиться у веденні муніципального підприємства ЖКГ Миллеровского району. Директор місцевого відділення Олексій Казьмін пропонував владі міста віддавати продукти в дитячі будинки.
"Коли завозили гриби, для мене шкода було. Я задавав питання, чому їх не роздати в дитячі будинки. Відповідь, скажімо так, була негативна", - сказав він.
Як повідомляв ONLINE.UA,  указом президента РФ Володимира Путіна продуктове ембарго в Росії продовжили до 31 грудня 2017 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?