В Росії пригрозили невизнання результатів виборів в Україні - перші подробиці
Категорія
Політика
Дата публікації

В Росії пригрозили невизнання результатів виборів в Україні - перші подробиці

В Росії пригрозили невизнання результатів виборів в Україні - перші подробиці
Джерело:  online.ua

Комітет Державної думи Росії у справах СНД, євразійської інтеграції і зв'язків зі співвітчизниками рекомендує прийняти заяву про невизнання підсумків виборів президента України. Зазначається, що це рішення на раді Думи у РФ розглянуть сьогодні, 1 квітня, передає ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

В Росії скаржаться, що на виборах нібито не могли голосувати жителі східних областей. Насправді, українці, які живуть в окупованих районах Донеччини і Луганщини, мали змогу віддати свій голос на підконтрольних Києву територіях. А громадяни України, які живуть у Росії – у посольствах України у Казахстані, Грузії та Фінляндії.

"У першому турі були відрізані від голосування весь південний схід, Донбас і ті українці, які живуть в Росії. Тобто приблизно 5-6 мільйонів людей. Це вже підстава для того, щоб не визнавати ці вибори легітимними для нас", - заявив голова комітету Держдуми.

Варто зазначити, що в РФ проживає лише 30 тисяч українських виборців.

Калашников також додав, що прийняття заяви про невизнання результатів голосування не означає, що Росія "не буде співпрацювати з владою або контактувати". Винятком є чинний президент Петро Порошенко, співпрацю з яким у РФ назвали неможливою.

Як повідомляв ONLINE.UA, в Кремлі прокоментували результати екзит-полу на президентських виборах в Україні. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?