В Росії відомий політик порвав портрет Путіна — Кремль уже відреагував
Категорія
Політика
Дата публікації

В Росії відомий політик порвав портрет Путіна — Кремль уже відреагував

В Росії відомий політик порвав портрет Путіна — Кремль уже відреагував
Джерело:  online.ua

В Росії спалахнув новий гучний скандал після того, як стало відомо, що в Санкт-Петербурзі місцевий депутат від опозиційної політичної сили "Яблуко" Микита Юферев порвав портрет "невідомого, схожого на очільника Кремля Володимира Путіна". Неважко здогадатися, що реакція Кремля на такий сміливий крок не забарилася — 19 листопада офіційно стало відомо, що поліція Росії в Санкт-Петербурзі почала перевірку. Про це інформує  ONLINE.UA на допис політика в соціальних мережах.

За словами російського депутата, 16 жовтня 2020 року він повісив в будівлі ради муніципального освіти "Смольнинський" портрет Олександра Пушкіна, однак, коли приїхав на засідання 18 листопада, виявив, що замість Пушкіна висить "портрет невстановленого чоловіка, схожого на президента РФ Володимира Володимировича Путіна". Юферев вирішив просто порвати портрет очільника Кремля.

"Знову Адміністрація повісила портрет Путіна. При цьому портрет Пушкіна зник із залу засідань. Довелося вжити заходів депутатського реагування", — пояснив своє рішення Юферев.

Згідно з даними російських журналістів, поліцію викликала співробітниця адміністрації МО "Смольнинський". Очільник міжнародної правозахисної групи "Агора" Павло Чиков повідомив, що щодо Юферева почали перевірку.

"Захищати портрет Путіна приїхали 5 співробітників поліції, разом з начальником 76ОП і його заступником. 1,5 години чекали в коридорі, поки закінчиться рада. Потім годину опитували свідків. На варті порядку!", — іронічно описав ситуацію сама російський депутат.

На цю ситуацію уже відреагували користувачі мережі, які не втомлюються дивуватися, як швидко реагує поліція на подібні витівки, однак не хоче помічати шокуючі злочини в Росії.

"Уже прибула поліція. Тепер ми знаємо як її швидко викликати; а ти просто безсмертний!; Я згадую фразу Тетяни Іванівни Гусєвої: "Як можна не любити Пуууушкіна?"; щоб захистити Пушкіна він викликав на дуель самого Путіна? А в Росії жити цікаво; тримайся, брат, ми з тобою; герой нашого часу", - коментують новину користувачі мережі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Україна озвучила Путіну неочікувану пропозицію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?