В Росії виявили найнебезпечніший штам коронавірусу
Категорія
Світ
Дата публікації

В Росії виявили найнебезпечніший штам коронавірусу

В Росії виявили найнебезпечніший штам коронавірусу
Джерело:  online.ua

16 березня офіційно стало відомо, що в Росії виявили один із найнебезпечніших штамів коронавірусу B.1.351, який вперше зафіксували в ПАР в кінці минулого року. За словами медиків, він відрізняється високою смертністю. Фахівці також побоюються, що проти нього можуть бути безсильними існуючі наразі вакцини. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на  Росспоживнагляд.

Як стверджують представники російського відомства, протягом останнього часу були зібрані 8 159 зразків для молекулярно-генетичного моніторингу ізолятів SARS-CoV-2 на території країни. В основному матеріал для дослідження брали у людей, які повернулися з-за кордону та інших осіб, що підлягають обстеженню з урахуванням епідеміологічних ризиків.

"Виявили 28 ізолятів, що належать до британського варіанту, два – до південноафриканського варіанту; ізолятів, що належать до бразильського варіанту, не виявили. У 16 випадках виявлено інші мутації",– сказано в офіційній заяві.

Як уже згадувалося раніше, перший випадок зараження "британським" штамом коронавірусу виявили в РФ в кінці минулого року. В кінці січня офіційна Москва почала стверджувати, що не фіксує поширення в Росії "британського" штаму.

Що стосується штаму B.1.351, то він приблизно на 50% заразніший за інші варіанти коронавірусу. За словами експертів, цей штам може бути більш стійкий до антитіл в плазмі крові пацієнтів, які перенесли коронавірусу. У випадку з B.1.351 можливий ризик повторних інфекцій, в тому числі вакцинованих і людей, які перехворіли.

Не можна також не згадати про те, що нещодавно з’явилася інформація щодо нового штаму, з приводу якого вже почали розслідування у Франції. Новий ймовірний різновид отримав попередню назву “бретонський”. Представники МОЗ країни пояснюють, що назву штам отримав через походження на північному заході Франції — в регіоні Бретань. Принаймні 8 осіб стали ідентифікованими носіями цього різновиду коронавірусу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що кількість хворих коронавірусом в Україні швидко зростає — у вівторок, 16 березня, виявили 9 642 нових випадки зараження.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?